Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Πως σχολιάζει η αντιπολίτευση την προσχώρηση του Κ. Δαουτίδη στην παράταξη του δημάρχου Μεσολογγίου


«Ως τον ορισμό της πολιτικής ανακολουθίας και αναξιοπιστίας» χαρακτηρίζει  στέλεχος  της αντιπολίτευσης  την απόφαση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, Κώστα Δαουτίδη να συνταχθεί με την παράταξη του δημάρχου, Νίκου Καραπάνου.
Μια απόφαση που εκ των πραγμάτων προκαλεί ποικίλες συζητήσεις, μιας και ο κ. Δαουτίδης αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος, στη συνέχεια δήλωνε υποψήφιος σύμβουλος για την περιφέρεια ,  ενώ αργότερα  φερόταν να συνομιλεί για συμμετοχή του στα δημοτικά σχήματα  είτε του κ. Κώστα Λύρου είτε του κ. Δημήτρη Σταμάτη .
Συζητήσεις που προφανώς είχαν «φιλολογικό» χαρακτήρα, αφού, σύμφωνα και με ασφαλείς πληροφορίες μας, εδώ και αρκετούς μήνες είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεννόησης με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο.
Έτσι η εξέλιξη αυτή προκαλεί την οργισμένη αντίδραση συνομιλητή  του κ. Δαουτίδη που χαρακτηριστικά μας μετέφερε  τα εξής: «Η απόφαση του κ. Δαουτίδη να συνταχθεί στο πλευρό Καραπάνου είναι ο ορισμός της ανακολουθίας και της αναξιοπιστίας στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.



Ο κ. Δαουτίδης επί σειρά ετών ήταν ο άνθρωπος, που ασκούσε σφοδρή κριτική στον απερχόμενο Δήμαρχο. Αποκορύφωμα αυτής της κριτικής ήταν η υπογραφή κειμένου τον περασμένο Μάιο, καταγγελτικό για την δημοτική αρχή, που ήταν και η αφορμή για τον δικαστικό διωγμό όλων των συνεταξάντων, πλην του ιδίου και ακόμη δυο συμβούλων από τον κ. Καραπάνο.
Σήμερα γεννάται μια μεγάλη απορία : Που πήγαν όλες εκείνες οι καταγγελίες που υπέγραψε ο κ. Δαουτίδης;
Τι μεσολάβησε και από τις καταγγελίες περάσαμε στην συμπόρευση Καραπάνου - Δαουτίδη;
Οι πολίτες της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με έκπληξη και αποστροφή παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα. Είναι πράγματι αποκρουστικό στο όνομα της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να διαδραματίζονται θλιβερά πολιτικά παιχνίδια για την διατήρηση στην εξουσία μιας αποτυχημένης δημοτικής αρχής.
Στις εκλογές του Μαΐου οι Ελεύθεροι Πολίτες του Δήμου μας είναι αυτοί που θα κληθούν  είτε να  καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, είτε να τις αφομοιώσουν με ό,τι θλιβερό και ζοφερό για το μέλλον του τόπου αυτό συνεπάγεται!»