Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Με έργα αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Μεσολογγίου». Εγκαινιάσθηκε ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός

Μια πρότυπη κοινωνική δομή εγκαινιάσθηκε χθες στο Μεσολόγγι, πρόκειται για τον πρώτο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Μεσολογγίου που θα λειτουργήσει στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 2ου Παιδικού Σταθμού στην συνοικία της Πλώσταινας.
Παρουσία των αρχών της πόλης του Μεσολογγίου και πλήθους κόσμου τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιο ενώ ακολούθως μετά, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού, ο δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Ειρήνη Καρατσώρα – Νατσικώστα και η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Μεσολογγίου Βασιλεία Μπόκαρη.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων, εκτός των άλλων τόνισε:
«Η δημοτική μας αρχή έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητά της, την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καμιά οικονομική επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό.
Η λειτουργία του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού θα συνδράμει, όπως είναι προφανές, την συνδημότισσα μας, «εργαζόμενη - μητέρα». Παράλληλα επειδή η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν θα απαλλάξει από ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος τα νοικοκυριά.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν εθελοντικά για την δημιουργία αυτού του υπέροχου χώρου και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Μπόκαρη που με μεγάλη προσωπική προσπάθεια υλοποίησε το όραμα αυτό και ευελπιστώ ότι σε ένα χρόνο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε και δεύτερο Δημοτικό βρεφονηπιακό Σταθμό στην δυτική πλευρά της πόλης.
Να επαναλάβω και να τονίσω, ότι η δημιουργία αυτής της κοινωνικής δομής είναι το αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης των οικονομικών των παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Το έργο αυτό ήταν μέρος του οράματός μας για μια καλύτερη πόλη.
Μέσα από τις δυσκολίες και τα λάθη μας γινόμαστε σοφότεροι και αποκτούμε περισσότερο πείσμα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όλα όσα σας υποσχεθήκαμε. »
Ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσολογγίου θα φιλοξενεί καθημερινά 24 βρέφη από ηλικίας 8 μηνών έως δυόμισυ ετών, ενώ το προσωπικό του απαρτίζεται από 3 βρεφονηπιοκόμους και 1 μαγείρισσα. Έχει δε εξοπλισθεί με το πιο σύγχρονο υλικό που υπάρχει στην αγορά.