Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Η λιμνοθάλασσα στο επίκεντρο της συζήτησης Αναγνωστόπουλου - Καλαβρουζιώτη


Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος συναντήθηκε χθες στο γραφείο του, με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης και αντηλλάγησαν απόψεις για μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Συμφωνήθηκε, τέλος, η άμεση πραγματοποίηση σύσκεψης στην οποία θα μετέχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο προτάσεων που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-13 και οι οποίες θα αφορούν έργα και δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη της Λιμνοθάλασσας.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δήλωσε: «Είχα τη χαρά σήμερα να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας, τον εκλεκτό καθηγητή Γιάννη Καλαβρουζιώτη. Συζητήσαμε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη μοναδική μας λιμνοθάλασσα και κυρίως ιεραρχήσαμε στόχους και προτεραιότητες για την καλύτερη προστασία της, την περαιτέρω ανάδειξή της σε οικοτουριστικό προορισμό και για την ενίσχυση της παραγωγής της.
Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στις οποίες θα μετέχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες για να καθορισθεί ένα ενιαίο και συγκεκριμένο πλαίσιο».