Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Υποτροφίες σε αριστούχους από την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου


Στα πλαίσια του Εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Λύκειο Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή, επιδόθηκαν στους αριστούχους αποφοίτους της σχολικής χρονιάς 2006-2007 αναμνηστικά διπλώματα και υποτροφίες που θεσμοθέτησε η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας «Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου», σε μνήμη του Επιτίμου Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ανδρέα Π. Μοσχανδρέου .

Αναφερόμενος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δ/ντής του 1ου Λυκείου κ. Στεργιάννης Ιωάννης αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πινακοθήκης για την απονομή των διπλωμάτων και υποτροφιών , αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του αειμνήστου Ανδρέα Π. Μοσχανδρέου, ο οποίος γεννήθηκε το 1939 στο Μεσολόγγι και αποφοίτησε από την Παλαμαϊκή Σχολή με ΑΡΙΣΤΑ το 1957. Εισήχθη δεύτερος στη Νομική Σχολή Αθηνών και επέτυχε πρώτος Πάρεδρος στο Δικαστικό Σώμα . Διακόνησε την Ελληνική δικαιοσύνη 35 και πλέον χρόνια με υποδειγματική σεμνότητα και αναρριχήθηκε έως τις υψηλότερες βαθμίδες της φθάνοντας έως το βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου .
Τα αναμνηστικά διπλώματα και οι υποτροφίες επιδόθηκαν στους αριστεύσαντες αποφοίτους : Παπανικολάου Κυρατσούλα, Πολονύφη Βασιλεία και Μεταξιώτη Πέτρο .

Ο ιδρυτής της Πινακοθήκης κ. Χρήστος Μοσχανδρέου δήλωσε:
«Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που η Πινακοθήκη μας τίμησε την μνήμη του αείμνηστου αγαπημένου μου αδελφού Ανδρέα Π. Μοσχανδρέου, του υπέροχου ανθρώπου, του ξεχωριστού επιστήμονα και του αδέκαστου και έντιμου δικαστού.
Τιμήσαμε τη μνήμη του στην Παλαμαϊκή δίνοντας υποτροφίες στους αριστούχους απόφοιτους της περιόδου 2006-2007.
Θερμά συγχαρητήρια στους Μεσολογγίτες απόφοιτους».