Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Στη Νάυπακτο την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Από κοινού Συνέντευξη Τύπου για την επίσκεψη της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίου, έδωσαν σήμερα, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου στο Λιμάνι στη Ναύπακτο, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο της ΑΝΝΑ Νίκο Κούμπιο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος τόνισε την μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου για την Ναύπακτο, μιας από τις παλαιότερες Επισκοπές και Μητροπόλεις της Ελλάδος, αφού η Επισκοπή Ναυπάκτου χρονολογείται από τον 4ο αιώνα. Μια φορά στην ιστορία αναφέρεται επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ναύπακτο, πριν 460 χρόνια.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως που έχει Μητροπόλεις σε όλη την Οικουμένη, τον θεσμό του Πατριαρχείου ως Πρωτόθρονης Εκκλησίας και την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχου, που είναι γνωστός για τις προσπάθειές του για την ειρήνη και την προστασία του περιβάλλοντος
Ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάσης σημείωσε πως η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας και την πόλη μας ειδικότερα.
«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την πόλη μας, η παρουσία του Παναγιοτάτου. Μιας προσωπικότητας παγκόσμιας εμβέλειας. Οι άοκνες προσπάθειές του για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την ενίσχυση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Ναυπάκτου σημείωσε επίσης ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ναυπάκτου και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Κλειδί της πόλης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ν. Κούμπιος αναφέρθηκε σε οργανωτικά ζητήματα της επίσκεψης του Παναγιοτάτου.