Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

«Όλα είναι θέμα Παιδείας» τόνισε ο Στυλιανίδης από τη Ναύπακτο-«Προγραμματίζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε» σημείωσε ο Παπαθανάσης

Με την επίσκεψή του στο υπό κατασκευή 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Νομό Αιτ/νίας ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο Υπουργός μαζί με το δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση και τους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής επισκέφτηκαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου, για να δουν την εξέλιξη των εργασιών σ’ ένα έργο που κατασκευάζεται από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο είχε κινδυνεύσει με απένταξη και με τους κατάλληλους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής σύντομα ολοκληρώνεται.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αξία των ΣΔΙΤ για την υλοποίηση λειτουργικών σχολικών μονάδων, στα πλαίσια του Μεταρρυθμιστικού Έργου της Κυβέρνησης στον Τομέα της Παιδείας.
Στην συνέχεια επισκέφτηκε το δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση, στο Δημαρχείο της πόλης, όπου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των Φορέων της Εκπαίδευσης, έγινε σύσκεψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε υπόμνημα προς τον Υπουργό, με έμφαση στο κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων, το κτιριακό του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, αλλά και την ίδρυση νέου Τμήματος ΤΕΙ.
Ο κ. Παπαθανάσης επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του και την ένταξη στον προϋπολογισμό του ΟΣΚ του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, το οποίο δημοπρατείται εντός του προσεχούς τριμήνου, κάτι που φανερώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής αλλά και του ίδιου του Υπουργού της Κυβέρνησης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας.
«Προγραμματίζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ναυπάκτου για να συμπληρώσει ότι «τα προβλήματα της Παιδείας λύνονται με συνεργασία, πάνω και πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο και όχι με ξεπερασμένες τακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών. Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο, η ασφαλέστερη επένδυση για το μέλλον είναι η Παιδεία και όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα…».
Ακολούθησε σύσκεψη με το ΤΟΣΥΝ του Νομού, ενώ λίγο πριν ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μαζί με το Δήμαρχο Ναυπάκτου, επισκέφτηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο για να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή, ενώ ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα και στον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά στο Μεσολόγγι.