Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα στους σχολικούς φύλακες του Μεσολογγίου

Από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανακοινώνεται, ότι σήμερα Παρασκευή 24 Οκτωβρίου καταβλήθηκε στους σχολικούς φύλακες του δήμου, το σύνολο των δεδουλευμένων τους.
Επισημαίνεται, ότι η καταβολή των δεδουλευμένων κατέστη εφικτή, λόγω της σύναψης δανείου του δήμου Μεσολογγίου για το σκοπό αυτό, αφού όπως είναι γνωστό η μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων δεν καλύπτεται από τους ΚΑΠ δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών παρόλο που έχουν γίνει μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Καταβλήθηκαν σήμερα τα δεδουλευμένα στους σχολικούς φύλακες του δήμου μας. Η καταβολή κατέστη εφικτή, λόγω του δανείου που συνάφθηκε μόλις χθες ύστερα από διαδικασίες δυο και πλέον μηνών και της προσπάθειας που κατέβαλαν οι υπάλληλοι της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου μας.
Ελπίζω το Υπουργείο Εσωτερικών να τηρήσει τις υποσχέσεις και στον προϋπολογισμό του, για το επόμενο έτος να εγγράψει τις δαπάνες μισθοδοσίας για τους σχολικούς φύλακες τόσο για το 2009 όσο και για τα έτη 2007 και 2008.
Πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι δαπάνες μισθοδοσίες για τους σχολικούς φύλακες για το 2007 και 2008 καλύφθηκαν από τα ίδια έσοδα του δήμου μας, επιβαρύνοντας έτσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας.
Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω όλους τους σχολικούς φύλακες για την κατανόηση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, που ήταν αδύνατη η καταβολή της μισθοδοσίας τους και προσπερνώ τις όποιες λαϊκίστικες κορώνες ελέχθησαν ή δημοσιεύθηκαν για το ζήτημα.
Κι αυτό γιατί από τους ίδιους τους σχολικούς φύλακες έχει καταστεί σαφές, ότι η Δημοτική μας Αρχή δεν έφερε καμιά απολύτως ευθύνη για το πρόβλημα.
Αντίθετα, εμείς είμαστε αυτοί που αναλάβαμε και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του ζητήματος
Τέλος, η διαχείριση του δανείου θα γίνεται αποκλειστικά με αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου και αποκλειστικά για υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών. Κάτι που αποτέλεσε άλλωστε εισήγηση και δέσμευσή μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν είχε εγκριθεί η λήψη του δανείου.
Επομένως για τις «Κασσάνδρες της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης» υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό…».