Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Ευριπίδης Στυλιανίδης: "Αυτοπεποίθηση και Αντεπίθεση"

«Αυτοπεποίθηση και αντεπίθεση είναι τα βασικά μηνύματα τα οποία προκύπτουν από τη σημερινή Νομαρχιακή Συνέλευση. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο κυβερνητικό έργο, έχουμε όμως πολλά ακόμη να κάνουμε. Αθροίζουμε δυνάμεις και πολλαπλασιάζουμε αποτελέσματα» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά το τέλος της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΔ στο Αγρίνιο, αναφερόμενος προφανώς στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση.
Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης απέδωσε τις καθυστερήσεις στην κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων στη συνεργασία του υπουργείου του με τη νομαρχία και τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας αφού υπογράμμισε: «Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία, έγινε σαφές ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα υλοποίησης 43 έργων που αφορούν τη Σχολική Στέγη συνολικού ύψους 59 εκ. ευρώ. Πολλές καθυστερήσεις οφείλονται στο ότι δεν έτρεξε με τους ρυθμούς που έπρεπε η συνεργασία με τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πιστεύω ότι θα κάνουμε όμως ένα νέο ξεκίνημα σε αυτή την κατεύθυνση, ότι θα ανταποκριθούν στους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας και θα δώσουν στην περιοχή αυτά τα οποία δικαιούται κι έχει στερηθεί επί πολλά χρόνια».
Τέλος ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην ουσιαστική έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου στο νομό: «προχωρούμε πια στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, όπως είχε δεσμευτεί άλλωστε ο Πρωθυπουργός. Έχω υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του 4ου Τμήματος και με την έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος αυτού, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και η διοικούσα Επιτροπή του νέου Πανεπιστημίου».