Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Την συνδρομή των πολιτών ζητά ο δήμαρχος Μεσολογγίου για την βελτίωση της Καθαριότητας στην πόλη

Με ανοιχτή του επιστολή στους δημότες του Μεσολογγίου ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος ζητά την συνδρομή τους ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της ανεξέλεγκτης απόθεσης σκουπιδιών σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αφορμή για την επιστολή αποτελεί το γεγονός ότι σε διάφορα σημεία της πόλης (Αρχοντικό Χρυσόγελου, πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη, οδός Κύπρου, περιμετρική Πλώσταινας κ.α.) αποθέτονται σωροί σκουπιδιών παρόλο που σε κοντινά σημεία υπάρχουν κάδοι.
Επίσης ένα άλλο δυσάρεστο φαινόμενο είναι αυτό που κάποιοι καίνε ή χαλάνε ή μετακινούν τους κάδους.
Μ’ αυτά τα δεδομένα και σε συνάρτηση με την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας και το ότι δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών Κυριακές και Αργίες όπως και να το κάνουμε υπάρχει ζήτημα με την καθαριότητα της πόλης.
Η επιστολή του δημάρχου έχει ως εξής:
«Με αφορμή το απαράδεκτο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης σκουπιδιών σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης ζητάμε την συνδρομή των συμπολιτών μας για την εξάλειψη αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
Κι αυτό διότι, σε κοντινά σημεία που παρατηρείται αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόθεση των σκουπιδιών.
Ταυτόχρονα κάποιοι ασυνείδητοι και κακόβουλοι «συμπολίτες» (;;;) προκαλούν στους κάδους φθορές, θέτοντας τους σε αχρηστία (από εμπρησμούς κλπ.) ή τους απομακρύνουν από τα σημεία που τοποθετούνται.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η υποβάθμιση της αισθητικής εικόνας της πόλης.
Επίσης λόγω του ότι, τις Αργίες και την Κυριακή δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - επειδή δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ - παρακαλούνται οι δημότες να μην τοποθετούν απορρίμματα στους κάδους, ιδιαίτερα το Σάββατο.
Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της πόλης και κυρίως στους καταστηματάρχες να συνδράμουν τις προσπάθειες της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα της πόλης, ιδιαιτέρα τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.
Τέλος γνωστοποιούμε στους πολίτες του Δήμου μας ότι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στην Υπηρεσία Καθαριότητας 2631024730 (7.00 πμ. – 2.00μμ.) ώστε συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας να επεμβαίνουν άμεσα».