Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Καθολική η συμμετοχή των εμπόρων του Μεσολογγίου στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕ

Σε κλείσιμο των καταστημάτων προέβησαν σήμερα έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες και στο Μεσολόγγι, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που εκτιμούν ότι οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίους σε οικονομικό αδιέξοδο.
Η συμμετοχή των εμπόρων του Μεσολογγίου στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕ είναι καθολική, αφού ελάχιστα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά.
Σύμφωνα με τις διοικήσεις της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, η πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το Ασφαλιστικό οδηγεί σε συρρίκνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα οι άλλες κυβερνήσεις στην ΕΕ πέρα από τα μέτρα που λαμβάνουν λόγω της διεθνούς κρίσης λαμβάνουν μέτρα και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων.
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχειρήσεων και «με την αγωνιστική κινητοποίηση που οργανώσαμε από κοινού με την ΕΣΕΕ προσπαθούμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση του ΟΑΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τον προϋπολογισμό, είπε: «Εμείς δώσαμε. Δεν αντέχουμε άλλο. Σε άλλα εισοδήματα θα πρέπει να στραφεί για φορολόγηση η κυβέρνηση».
Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει να ασχολείται η κυβέρνηση μόνο με την περιστολή των δαπανών και να προωθήσει μέτρα που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, ώστε να «πέσουν λεφτά στην αγορά».
Σε ερώτηση εάν προβλέπει να ανατιμήσεις στην αγορά λόγω της κρίσης, ανέφερε ότι όπου υπάρχουν ολιγοπώλια ενδέχεται να υπάρχουν και αυξήσεις.