Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Τα χάλια του ΕΣΥ (Μέρος 1ο)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για «παρακρατηθέντα» χρήματα για ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων με τα οποία καλύφθηκαν οι υποχρεώσεις του νοσοκομείου σε προμηθευτές την περίοδο 1997-98.
Για το ζήτημα έχει διενεργηθεί ΕΔΕ εδώ και ένα χρόνο, ενώ ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το έλλειμμα αυτό αποκαλύφθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ιωάννη Κεφαλά πριν δυο χρόνια περίπου, ο οποίος και κίνησε τις διαδικασίες της ΕΔΕ.
Μάλιστα είχε τεθεί από τον κ. Κεφαλά και υπόψη του τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Μεσολογγίου στις 22 Μαΐου 2008.
Σε κάθε περίπτωση και αυτό το θέμα αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει την τελευταία δεκαετία το ΕΣΥ… με ευθύνη των δυο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή για να γίνουμε ακριβέστεροι το ΕΣΥ αποτελεί μια απώλεια για την ένταξή μας στην ΟΝΕ…


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:


ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1997 – 1998;
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!

Τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο συνιστά η αποκάλυψη για την μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου κατά την περίοδο 1997 – 1998 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Σήμερα παρότι από 13-7-2007 διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. και το πόρισμα παραδόθηκε στις 29-11-2007, κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν έχουν αποδοθεί οι όποιες ευθύνες.
Και ενώ γίνεται λόγος για “τρύπα” που μαζί με τα πρόστιμα αγγίζουν τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ, οι αρμόδιοι Υπουργοί, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αδιαφορούν και δεν ενεργοποιούν τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
Η ενεργοποίηση των εισαγγελικών αρχών και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (φάκελος Α08/1078), ήταν το αποτέλεσμα των διαμαρτυριών των εργαζομένων και της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα.
Σήμερα τίθενται με άμεσο και επιτακτικό τρόπο προς απάντηση τα παραπάνω ερωτήματα:
1. Που πήγαν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
2. Γιατί δεν αποδόθηκαν οι εισφορές και με ποιον και που τελικά κατέληξαν τα χρήματα των εργαζομένων;
3. Γιατί δεν δίδεται στην δημοσιότητα το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. που παραδόθηκε εδώ και ένα χρόνο;
4. Γιατί η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν υλοποιεί τις προτάσεις του πορίσματος;
5. Τι κάνουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί (Υγείας, Εσωτερικών, Απασχόλησης);
6. Πότε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης θα ερευνήσει τα καταγγελλόμενα;
Η συντονιστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου δηλώνει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες σ’ αυτούς που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το συνταξιοδοτικό τους μέλλον. Να πληρώσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Τέλος σημειώνουμε ότι η όποια συγκάλυψη παρέχεται με σκοπό ενδεχόμενη παραγραφή των αδικημάτων θα συμπαρασύρει και αυτούς που την επεδίωκαν και αυτούς που την στηρίζουν.