Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ραδιοφωνικές εκπομπές από μαθητές του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου στα πλαίσια της δράσης του τη νέα σχολική χρονιά ζήτησε από το Ραδιοφωνικό σταθμό Μεσολογγίου στις αρχές του Οκτώβρη κάποιες ώρες από το πρόγραμμα του για την δημιουργία εκπομπών από μαθητές του σχολείου.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την διοίκηση του σταθμού για την αποδοχή της πρότασης αλλά και για την αμέριστη βοήθεια που συνεχίζουν να προσφέρουν στα παιδιά που δέχθηκαν την ωραία αυτή πρόκληση.
Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του σταθμού κ. Πούλο που είναι και μέλος του Συλλόγου μας αλλά και ιδιαίτερα τον ακούραστο πρόεδρο κ. Βλαχογιάννη που βοηθά τα παιδιά στο τεχνικό μέρος της εκπομπής και βρίσκεται κοντά τους για ότι χρειαστούν.
Έτσι σήμερα 14 μαθητές του 1ου Λυκείου έχουν δημιουργήσει και ασχολούνται σε 4 διαφορετικές εκπομπές με ποικίλο περιεχόμενο.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό σήμερα να μπορείς να δίνεις διεξόδους και ανάσες οξυγόνου σε εφήβους που το έχουν! τόσο ανάγκη. Πολύ περισσότερο που η έλλειψη πολιτιστικών δραστηριοτήτων για νέους γίνεται ολοένα και πιο φανερή στον χώρο μας.
Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας και διασκεδάζουν μαθαίνοντας. Μαθαίνουν να συνεργάζονται σε μια κοινή προσπάθεια μαθαίνουν να «δουλεύουν» προετοιμάζοντας μια ραδιοφωνική εκπομπή. Μαθαίνουν να ψάχνουν, να ρωτούν, να επιλέγουν, μαθαίνουν από τα λάθη τους, μαθαίνουν να δημιουργούν.
Πιστεύουμε ότι αξίζει η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τη πόλη και να υποστηριχτεί από όλους. Το έχουν ανάγκη τα παιδιά το έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Μεσολόγγι 30/11/08
Για τον Σύλλογο Γονέων
Σοφοκλής Πολυχρονιάδης