Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Την Κυριακή η τελετή των αποκαλυπτηρίων του νέου μνημείου με την "Απόφαση της Εξόδου"

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 στις 11 το πρωί το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" σε συνεργασία με τον Δήμο της Ιερής Πόλης οργανώνει τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου με την απόφαση των Εξοδιτών .
Το μνημείο κατασκευάστηκε με επιμέλεια και δαπάνες του συλλόγου "Οι φίλοι της Διεξόδου" και τοποθετήθηκε έξω από τον Κήπο των Ηρώων, δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στο σημείο δηλαδή όπου οι Εξοδίτες το Σάββατο του Λαζάρου 10 Απριλίου 1826 έλαβαν την ιστορική απόφαση.
Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιήσουν ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο ιδρυτής της "Διεξόδου" Νίκος Κορδόσης.
Πρίν από τα αποκαλυπτήρια η φιλόλογος Όλγα Μαυρομμάτη θα εκφωνήσει ολιγόλεπτη ομιλία για το ιστορικό της απόφασης ενώ στη συνέχεια με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων δέκα χρόνων από την γέννηση του Γενικού Αρχηγού της Φρουράς του Μεσολογγίου Θανάση Ραζη-Κότσικα.
Ακολούθως θα γίνει προσκύνημα στην προτομή του μέσα στον Κήπο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο της Ιερής Πόλης και την πρόεδρο των "Φίλων της Διεξόδου" Φήμια Πετροπούλου - Χαρώνη, ενώ ο στρατηγός ε.α. Διονύσιος Ξηρογιαννόπουλος θα κάνει ολιγόλεπτη ομιλία για την προσωπικότητα του πιό αγνού ήρωα του Αγώνα που η Ιστορία τον άφησε στη σκιά.