Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Δημιουργική παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην έκθεση Τροφίμων Ποτών SIAL 2008 στο Παρίσι


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, συμμετείχε στην έκθεση Τροφίμων Ποτών SIAL στο Παρίσι από 19 έως 23.10.2008.

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, μια από τις τρείς μεγαλύτερες παγκοσμίως, συμμετείχαν από την Αιτωλοακαρνανία στο περίπτερο του Επιμελητηρίου επιχειρήσεις του κλάδου της επεξεργασίας βρωσίμων ελαιών και ελαιολάδου, της τυροκομίας, του τομέα των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών και τέλος της ζαχαροπλαστικής και της κουλουροποιίας .

Η έκθεση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία για την αντιπροσωπεία του νομού μας , αφού οι ενδιαφερόμενοι για συνεργασίες ξεπέρασαν τις 300 επιχειρήσεις από όλα τα μέρη του κόσμου. Για μια ακόμη φορά λοιπόν το Επιμελητήριο έδειξε ότι είναι σε θέση να προωθήσει τα προϊόντα του νομού μας στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλου του κόσμου φέρνοντας σε επαφή ντόπιους παραγωγούς και επιχειρηματίες με τις σπουδαιότερες εκθέσεις που διοργανώνονται στις πιο σημαντικές αγορές του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Έτσι ενισχύεται η εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας της Αιτωλοακαρνανίας και βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις για να ξεπεραστεί η κρίση που δυσκολεύει την οικονομία μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση της SIAL 08’ είναι:
ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε (επιτραπέζιες ελιές), ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ (τρόφιμα), ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΑΒΕΕ (ελαιόλαδο), ΗΛΙΔΑ ΑΒΕΕ (επιτραπέζιες ελιές),ΦΩΤΗΣ ΜΙΧΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (ελαιόλαδο), ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΒΕΕ (τυροκομικά), ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΒΕΕ (τυροκομικά), ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΜΠΟΥΤΣΩΛΗ ΑΒΕΕ , ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (τυροκομικά), ΔΕΛΦΟΙ Α.Ε. (τυροκομικά), Ν.ΝΑΚΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. (τυροκομικά), ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (βιολογικό ελαιόλαδο), ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΕΡΗ Ο.Ε. (ζαχαροπλαστική), ΝΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (επιτραπέζιες ελιές), ΚΑΡΕΛΑΚΗ ΝΙΚΗ (τυροκομικά), ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΜΕΠΕ (αλκοολούχα ποτά), ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΙΑΡΗΣ ΑΒΕΕ (τυροκομικά), ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (κρασιά).