Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Με έργα αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου»

Πραγματικό στολίδι ο 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσολογγίου

Μια ακόμη πρότυπη κοινωνική δομή εγκαινιάσθηκε χθες στο Μεσολόγγι, πρόκειται για τον Δεύτερο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Μεσολογγίου που θα λειτουργήσει στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 3ου Παιδικού Σταθμού, στην συνοικία της Αγίου Παύλου.
Παρουσία των αρχών της πόλης του Μεσολογγίου και πλήθους κόσμου τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Μεσολογγίου Βασιλεία Μπόκαρη και ο Μητροπολίτης.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την τελετή των εγκαινίων μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η δημοτική μας αρχή έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητά της, την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καμιά οικονομική επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία δυο πρότυπους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ταυτόχρονα να λειτουργούν υποδειγματικά και οι τέσσερις παιδικοί σταθμοί.
Με τη λειτουργία των δυο βρεφονηπιακών σταθμών συνδράμουμε ουσιαστικά την συνδημότισσα μας, «εργαζόμενη - μητέρα» και απαλλάσσουμε τις οικογένειες από ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος για τη φύλαξη των παιδιών.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν εθελοντικά για την δημιουργία αυτού του υπέροχου χώρου και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Μπόκαρη που με μεγάλη προσωπική προσπάθεια υλοποίησε το όραμα αυτό.
Να επαναλάβω και να τονίσω, ότι η δημιουργία των δυο βρεφονηπιακών σταθμών είναι το αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης των οικονομικών των παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Το έργο αυτό ήταν μέρος του οράματός μας για μια καλύτερη πόλη. Μέσα από τις δυσκολίες και τα λάθη μας γινόμαστε σοφότεροι και αποκτούμε περισσότερο πείσμα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όλα όσα σας υποσχεθήκαμε.
Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα βρεθούμε και πάλι στην ευχάριστη θέση για να εγκαινιάσουμε τον τρίτο βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου μας, στο Ευηνοχώρι, ενώ σύντομα θα προβούμε σε ομαδική ασφάλιση των παιδιών καθώς και σε προμήθεια μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά των νηπίων.
Ταυτόχρονα με τη λειτουργία αυτού του βρεφονηπιακού σταθμού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για γενικότερη αναβάθμιση της συνοικίας του Αγίου Παύλου».
Ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσολογγίου θα φιλοξενεί καθημερινά 24 βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως δυόμισι ετών, ενώ το προσωπικό του απαρτίζεται από 3 βρεφονηπιοκόμους και 1 μαγείρισσα. Έχει δε εξοπλισθεί με το πιο σύγχρονο υλικό που υπάρχει στην αγορά.