Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Περισσότεροι από 2.000 οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Η κατάργηση της "βάσης του 10" για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε «ανάσα ζωής» στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και ειδικά στα τμήματα που την τελευταία τετραετία είχαν μηδενικό σχεδόν αριθμό εισακτέων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας καλύφθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι προσφερόμενες θέσεις στα 7 τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και οι εισακτέοι θα ξεπεράσουν τους 2.000.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στα τμήματα Λογιστικής, Αυτοματισμού, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία, Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων καλύφθηκαν στο σύνολό τους οι προσφερόμενες θέσεις. Επίσης στο τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής διαχείρισης καλύφθηκε το 70% των προσφερόμενων θέσεων, ενώ περισσότερες κενές θέσεις έμειναν στο τμήμα Ανθοκομίας όπου καλύφθηκε το 25% των προσφερόμενων θέσεων.

Πάντως ο αριθμός των εισακτέων σ’ αυτά τα δύο αυτά τμήματα είναι ικανός για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους τα επόμενα χρόνια, αν φυσικά υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες από τη διοίκηση του ιδρύματος στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των γνωστικών τους αντικειμένων.

Έτσι με δεδομένη την υλικοτεχνική αναβάθμιση και την ενίσχυση των κτηριακών υποδομών του ΤΕΙ που γίνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για μια νέα εποχή που ανοίγεται για το ίδρυμα, αφού από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα γεμίσουν και πάλι τα αμφιθέατρα και κατά συνέπεια στο χέρι της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας είναι να εργαστούν για την συγκρότηση ενός πανίσχυρου ακαδημαϊκού ιδρύματος, χωρίς τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος.