Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Φωνάζει ο κλέφτης …για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!!»




«Φωνάζει ο κλέφτης …για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!!» είναι το σχόλιο του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ» της 17ης Αυγούστου 2010 που αναφέρεται στη λειτουργία της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ.».
«Κι αυτό διότι, αν οι συντάκτες του δημοσιεύματος τηρούσαν τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφενός θα ελάμβαναν γνώση των αιτιών της απόλυσης του κ. Γρ. Χαλουλάκου, από την εταιρεία και αφετέρου θα ενημερώνονταν για την πραγματική οικονομική κατάσταση αυτής. Κατά τον τρόπο αυτόν θα πληροφορούνταν, πριν υιοθετήσουν με τη μορφή «στοιχείων» τους ισχυρισμούς του κου Χαλουλάκου, ότι ο τελευταίος απομακρύνθηκε από τη θέση του όταν διαπιστώθηκε η τέλεση εγκληματικών πράξεων (υπεξαίρεση) εις βάρος της Εταιρίας και κατ΄ επέκταση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών, προς όφελος των οποίων λειτουργεί η Εταιρία.
Η απόλυση συνεπώς του κ. Χαλουλάκου έγινε για τα αίτια αυτά, που τον έχουν οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τρεις τουλάχιστον κακουργηματικές πράξεις (κακουργηματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία και απιστία, ηθική αυτουργία στην τέλεση εγκληματικών πράξεων) δεν έχει καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι αποσκοπούν αποκλειστικά στη σπίλωση αυτών που τον αποκάλυψαν (μεταξύ άλλων και του ίδιου του δημάρχου Μεσολογγίου), προκειμένου να ελαφρύνει ο ίδιος τη δική του ποινικά θέση.
Επίσης ο ισχυρισμός του κου Χαλουλάκου, που υιοθετεί ο συντάκτης του άρθρου), ότι η συμμετοχή του δήμου Μεσολογγίου στο ΔΣ των «Ελληνικών Αλυκών» αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της ίδιας της Εταιρίας, προσβάλλει κατάφωρα τον ίδιο το δήμο και όλους τους πολίτες της Ιεράς Πολύς Μεσολογγίου, που με τους αγώνες τους πέτυχαν τη νομοθετική κατοχύρωση της συμμετοχής αυτής (ν. 3066/2002) από το δήμο στον οποίο λειτουργούν οι μεγαλύτερες αλυκές της χώρας.
Για τους παραπάνω λόγους και για τα λοιπά «καταγγελλόμενα» που αβίαστα υιοθέτησε η εφημερίδα, προκειμένου να «πλήξει» τη δημοτική μας αρχή ζήτησα την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ.» για την προσεχή Παρασκευή 20/8 στο Μεσολόγγι, ώστε να διατυπωθεί η επίσημη απάντηση της εταιρείας.
Απάντηση η οποία θα αποτελέσει πραγματικό κόλαφο, τόσο για τον υπόδικο απολυθέντα υπάλληλο της εταιρείας, όσο και γι’ αυτούς που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις «καταγγελίες»….
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι πέρυσι που η Αναπτυξιακή του δήμου μας είχε αναλάβει τη εξόρυξη του αλατιού, η εταιρεία πλήρωσε για το εποχικό προσωπικό 200.000€ λιγότερα σε σχέση με το 2008, για το ίδιο αντικείμενο εργασίας.»
υπογράμμισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου.