Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τη Δευτέρα ανακοινώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους υποψηφίους δημάρχους τους για το Μεσολόγγι

Τη Δευτέρα πλην συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ανακοινώσουν τους υποψηφίους τους για το δήμο Μεσολογγίου μιας και οι διεργασίες στο εσωτερικό των δυο κομμάτων για την επιλογή δείχνει ότι έχουν ολοκληρωθεί.

Έτσι κατά αρχάς στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος, χθες έγινε σύσκεψη στην Αθήνα στην οποία η συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού και μέλος της αρμόδιας επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων Ρεγγίνα Βράντζελη ανακοίνωση στους Γιάννη Τέγα, Παναγιώτη Κατσούλη, Αντώνη Αλετρά και Γιάννη Ψαράκη τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Μεσολογγίου.

Στην σύσκεψη ζητήθηκε από την κ. Βράτζελη από του υποψηφίους για το χρίσμα να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και μόνο. Δηλαδή δεν ζητήθηκε «πειθαρχία» στην τελική επιλογή κλπ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην σύσκεψη δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με το αιτιολογικό ότι είναι «αντάρτης»(!!!), παρόλο που προτάθηκε η στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του, από τη νομαρχιακή και περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.


Αναφορικά τώρα με την τελική επιλογή του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ότι η Ιπποκράτους καταλήγει στον νομαρχιακό σύμβουλο, Γιάννη Ψαράκη κάτι που παρασκηνιακά έχει εντέχνως διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι το βέβαιο είναι ότι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν δυο υποψηφιότητες για το δήμο Μεσολογγίου, αυτή του νυν δημάρχου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου και αυτή του όποιου εκλεκτού της Ιπποκράτους.

Φυσικά ερωτηματικά προκαλεί αυτή η επιλογή της Ιπποκράτους δηλαδή να παραβλέψει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, αφού όπως έχει διαρρεύσει - χωρίς να διαψεύδεται από κανέναν – η δημοσκόπηση της GPO τον έφερε να διεκδικεί με αξιώσεις το δήμο, απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ, έχοντας ταυτόχρονα σαφέστατο προβάδισμα από τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

Για την επιλογή της ΝΔ για το δήμο Μεσολογγίου θα ακολουθήσει νεώτερη ανάρτηση.