Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ξεκινούν απόψε στο Μεσολόγγι οι πενθήμερες εκδηλώσεις για την "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής"!


Το Μεσολόγγι φιλοξενεί για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, ένα μουσικό φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1982 στην Γαλλία κι από τότε επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα φιλοξενεί τον θεσμό για 13η συνεχόμενη χρονιά και φέτος συμμετέχουν 30 πόλεις μεταξύ των οποίων και η Ι.Π. Μεσολογγίου, για πρώτη φορά.
Η Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής είναι η 21η Ιουνίου, ημερομηνία όχι τυχαία μια και πρόκειται για το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Οι εκδηλώσεις φέτος θα ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου και θα διαρκέσουν πέντε ολόκληρες ημέρες, έως και τις 23 Ιουνίου.
Το Μεσολόγγι παρουσιάζει φέτος δέκα μουσικά σχήματα σε δύο συναυλιακούς χώρους, μία φωτογραφική έκθεση και δύο προβολές μουσικών ταινιών, κάνοντας έτσι εντυπωσιακή είσοδο στην οικογένεια πόλεων που συμμετέχουν στην Γιορτή.
Οι εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου με την ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ η οποία θα εγκαινιάσει, στον πολυχώρο Avant Garde, την έκθεση τής με θέμα «Μουσικοί και μουσική μέσα από τον φωτογραφικό φακό».




Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στήνονται δύο μουσικές σκηνές, στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο Ραζή-Κότσικα. Το μουσικό σχήμα «Άτροπον» από το Αγρίνιο θα ανοίξει τις μουσικές εκδηλώσεις σε ένα πρωινό live με ethnic ήχους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα απολαύσουμε στην κεντρική πλατεία: το πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα «The Pineapples» σε rock και έντεχνο ύφος, οι «Jajoul Beer Pistols» με αγαπημένα ξένα rock κομμάτια και τα «Κρυστάλλινα Όνειρα», μία από τις αγαπημένες νεανικές rock μπάντες της πόλης. Την ίδια ώρα στην σκηνή του πεζοδρόμου της Ραζή-Κότσικα θα εμφανιστούν οι «Belle Epoque» από την Πάτρα παρουσιάζοντας μπαλλάντες από την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και αγαπημένα κομμάτια του Μάνου Χατζηδάκι. 
Στην ίδια σκηνή θα ακολουθήσουν οι «Μηδέν Άγαν» με έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο. Μετά το τέλος των συναυλιών οι Ποδηλάτες Μεσολογγίου οργανώνουν ποδηλατοδρομία με αφετηρία την κεντρική πλατεία και προορισμό το λιμάνι όπου θα ακολουθήσει beach party.
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία εμφανίζονται οι «Prophecy» από την Αθήνα που θα μας ξεσηκώσουν με τους metal ήχους τους, ακολουθούν οι «Dream Waves» με Ελληνικό rock ρεπερτόριο και τέλος οι αγαπημένοι «FoxRot» με rock, funk και reggae διάθεση! Στην σκηνή της Ραζή-Κότσικα θα εμφανιστούν οι «Nassia and the V.I.Performers» που μας έρχονται από την Πάτρα και θα παρουσιάσουν ένα ανεβαστικό πρόγραμμα με latin, soul, jazz ήχους. Την σκυτάλη θα πάρουν αμέσως μετά τα «Παλιατζούρια» με παλιό καλό ρεμπέτικο ρεπερτόριο.
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στον πολυχώρο Avant Garde, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου προβάλλει το film «Woodstock: 3 days of peace and music» και στην συνέχεια ένα αφιέρωμα της Λέσχης στις κινηματογραφικές μουσικές (soundtracks). Η βραδιά κλείνει με το party λήξης της Γιορτής, στο Avant Garde με τον DJ George στα decks.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και συνδιοργανώνονται από τον πολυχώρο Avant Garde και το Πνευματικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου.