Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο Θάνος Μωραΐτης για τους "πρώην συντρόφους"....


Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, μίλησε το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας Θάνος Μωραΐτης.
Στην πολιτική εκδήλωση παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Άρτα, πρώην βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο υποψήφιος βουλευτής περιγράφοντας το σκηνικό που διαμορφώνεται στην χώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έκανε λόγο για «εικόνα μιας ακυβέρνητης χώρας, μιας οικονομίας που αυτοακυρώνεται και μιας κοινωνίας που διαλύεται. Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, ζούμε τον κίνδυνο ενός νέου διχασμού, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.»
Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στα δύσκολα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να μείνει η χώρα όρθια, τόνισε πως τώρα, την πιο κρίσιμη ώρα, το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης, με ρεαλισμό και  αυτοκριτική, καταθέτει την πρόταση του για την έξοδο από την κρίση.



Παραθέτοντας τα όσα επιτεύχθηκαν μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, ο Θάνος Μωραΐτης μίλησε για κεκτημένα που η χώρα δεν πρέπει να απεμπολήσει, την στιγμή μάλιστα που διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη με τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς και την ενίσχυση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας.

Αναφερόμενος σε «παλιούς συντρόφους, που σήμερα δεν είναι κοντά μας» ο κ. Μωραΐτης, επισήμανε με νόημα: «Όταν παίρναμε σκληρά μέτρα όπως περικοπές , θα σας θυμίσω ότι όλοι αυτοί ήταν ακόμα εδώ. Πότε έγινε η εξέγερση όμως …..Όταν αποφασίσαμε να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή με το πελατειακό κράτος. Όταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ρήξεις και αλλαγές που περίμεναν δεκαετίες γιατί κάποιοι έτσι ήθελαν. Γιατί κάποιοι δεν εννοούσαν να ξεβολευτούν και να καταλάβουν ότι τελείωσε η εποχή που το κράτος ήταν το τσιφλίκι τους.»  

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής , αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, λέγοντας πως το δίλλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά εάν η χώρα  θα βαδίσει σε ένα τυφλό, καταστροφικό δρόμο που οδηγεί η μονομερής καταγγελία του μνημονίου, ή  εάν θα επιχειρηθεί  με οργανωμένο, αξιόπιστο τρόπο η αναθεώρηση του προγράμματος που μπορεί να δώσει ανάσα αλλά και προοπτική στον λαό .
«Την αναθεώρηση αυτή δεν μπορεί να την κάνει η Ελληνική δεξιά, αφού οι ομοϊδεάτες της στην Ευρώπη, προκάλεσαν τα μεγάλα αδιέξοδα, αλλά ούτε και οι δυνάμεις του λαϊκισμού που δηλώνουν ότι πάνε σε μια τυφλή καταγγελία του μνημονίου οδηγώντας τη χώρα σε μονοπάτια εθνικής καταστροφής. Δεν μπορούν να το κάνουν δυνάμεις που υιοθετούν παλαιοκομματικές νοοτροπίες και παθογένειες του χθες με τις οποίες εμείς έχουμε πάρει οριστικά διαζύγιο.» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραΐτης, για να συμπληρώσει πως το ΠΑΣΟΚ στέκεται με ευθύνη μπροστά στον Ελληνικό λαό και του λέει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, μέσα από το πρόγραμμα των έξι σημείων που έγκαιρα έχει καταθέσει ο πρόεδρος του, Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες. Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για να ασχοληθούμε με τέτοια θέματα, είναι η ίδια η ύπαρξη της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει το συμπλήρωμα και η τσόντα του ενός ή του άλλου για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση. Μας ενδιαφέρει όμως να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την προοπτική της χώρας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενίσχυση του. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι κρισιμότερη από ποτέ, γιατί διασφαλίζει ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε περιπέτειες. Διασφαλίζει μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δοθεί λύση. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ  δεν μπορεί να γίνει καμιά κυβέρνηση», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης για να κλείσει καλώντας τους πολίτες σε συστράτευση για την δημιουργία του τρίτου πόλου, που θα εγγυηθεί την σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.