Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

H ιστιοπλοϊκή reggata "Πέρασμα στις Ινδίες" Μεσολόγγι και Αστακό


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Μπρίντιζι και το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, φρόντισε φέτος η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «Πέρασμα στις Ινδίες», που διεξάγεται κάθε χρόνο στα νερά της Αδριατικής και του Ιονίου, να μην έχει τελικό προορισμό την Κέρκυρα, αλλά μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Επιμελητηρίου, να καταλήξει στα νερά της Αιτωλοακαρνανίας. Οι δυο τελικές στάσεις ήταν στον Αστακό στις 17 Ιουνίου και στο Μεσολόγγι στις 18 Ιουνίου.
Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με την άφιξη των ιστιοπλοϊκών σκαφών το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου 2012, στην παραλία του Αστακού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εκείνη που ταίριαζε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, ενώ τα πληρώματα έδειξαν ενθουσιασμένα από το κέφι, την καλή διάθεση και τη οργάνωση που υπήρξε. 



 Την εκδήλωση, χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Ντίνα Κουμανδράκη - Σαμαρά, ενώ συμμετείχε με παραδοσιακούς χορούς ο Χορευτικός Σύλλογος Αστακού. Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με την προσφορά  παραδοσιακών εδεσμάτων σε όλους τους παρευρισκόμενους, δείχνοντας την αληθινή φιλοξενία της περιοχής, αλλά και τη διάθεση για άρση της ιδιότυπης απομόνωσης που ζούσαν τα δυτικά παράλια του νομού Αιτωλοακαρνανίας εδώ και χρόνια. 
Να σημειωθεί ότι το γεγονός έλαβε χώρα την ημέρα των εκλογών κάτι που όμως δεν απέτρεψε την πάνδημη συμμετοχή.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα, όπως έχει αναφερθεί, στο Μεσολόγγι. Στα πληρώματα προσφέρθηκαν τα απαραίτητα μετά από το ταξίδι καθώς και αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα από επιχειρήσεις του νομού. Παράλληλα έγινε και μια αποτίμηση της προσπάθειας με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή.
Το Επιμελητήριο επιθυμεί να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και τους συνεργάτες του, αλλά και όλο τα λαό του Αστακού, για το αγκάλιασμα της όλης προσπάθειας και την κατανόηση του μηνύματος του σπουδαίου αγώνα. Παράλληλα θα ήθελε να ευχαριστήσει το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρό του κ. Παπαδόπουλο καθώς και τον Λιμενάρχη Μεσολογγίου κ. Ιωάννη Σακιργιανό για τη συμβολή τους στην σημαντική αυτή προσπάθεια.

Στις φωτογραφίες η συμμετοχή του κόσμου στον Αστακό (από το site Ξηρομερο News) και η ανταλλαγή αναμνηστικών με τα πληρώματα στο Μεσολόγγι.