Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

"Γεμάτο" το Τρικούπειο στην χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ


Στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ναύπακτο και το Μεσολόγγι, μίλησε την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, συμμετέχοντας έτσι, μαζί με συνυποψήφιους του, στις τελευταίες εκδηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στην Αιτωλ/νία, που κορυφώνεται σήμερα το βράδυ, με την ομιλία της Φώφης Γεννήματα, στο Αγρίνιο.
Η παρουσία μάλιστα του κόσμου χθες στο Τρικούπειο ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.




Ο Θάνος Μωραΐτης, αναφέρθηκε στην προσωπική του κυβερνητική εμπειρία τα τελευταία δυόμιση χρόνια, όταν όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ, μόνο του, έχοντας μια «ατομική βόμβα» στα χέρια του, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να σώσει την Ελλάδα.
 «Δεν το βάλαμε στα πόδια, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα με ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος. Δεν υπήρχε όμως ούτε μια ώρα να σκεφτούμε το πως θα αποδράσουμε από τα δύσκολα, όπως έκανε η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής το 2009», είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας  τα όσα κατάφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε αποτελούν κατακτήσεις που δεν πρέπει να πάνε χαμένες, ειδικά τώρα που σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν πιο ευνοϊκές συνθήκες για διαπραγμάτευση.
«Με την μεγάλη οικογένεια των Σοσιαλδημοκρατών, μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ακόμη πως από τις 18 Ιουνίου, πρέπει να ξεκινήσει μια νέα πορεία εμπιστοσύνης με τον λαό και να αποδειχτεί πως το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που μπορεί και πάλι να αλλάξει την χώρα, όπως τόσες φορές έκανε κατά το παρελθόν.
«Επιλέγουμε τον δρόμο της αλήθειας και θέλουμε εκεί ακριβώς να χτίσουμε την νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Για το ΠΑΣΟΚ που όλοι ονειρευόμαστε, που θέλουμε ξανά να δημιουργήσουμε, για την δημοκρατική παράταξη που μπορεί να πάρει ξανά στα χέρια της τις τύχες του Ελληνικού λαού και να πορεύεται μαζί του με ψηλά το κεφάλι, όπως το έκανε μέχρι σήμερα.», είπε ακόμη ο κ. Μωραΐτης.
Αναφέρθηκε τέλος, στην κρισιμότητα των τελευταίων ημερών της προεκλογικής περιόδου, τονίζοντας πως η ψήφος της Κυριακής,  θα κρίνει το μέλλον της χώρας: «Εδώ ακριβώς πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, πως απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει ενισχυμένο, να αποτελέσει την εγγύηση, ώστε την  Δευτέρα να υπάρχει στον τόπο μας κυβέρνηση. Στο σπίτι μας, στη δουλειά, στην γειτονιά, πρέπει να μιλήσουμε με όσους μπορούμε, να καταλάβουν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να είναι την Δευτέρα ο πόλος της σταθερότητας και της ευθύνης, που θα πρωταγωνιστήσει στην νέα πορεία και στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα