Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ των ΗΠΑ το γυμνάσιο και λύκειο Ευηνοχωρίου

Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ευηνοχωρίου βρέθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, ο Μεσολογγίτης πειραματικός φυσικός και καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Κεντ του Οχάιο, Σπύρος Μαργέτης.

Εκεί, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, Σπύρο Κονδραλή και Νικόλαο Σταμάτη, έκανε μια πρώτη παρουσίαση σε όλα τα παιδιά των σχολείων με θέμα την σύγχρονη Αστρονομία και Κοσμολογία.

Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων μέσα σε ένα πλαίσιο "αδελφοποίησης" με διαδραστικά και άλλα μέσα, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν τι γίνεται έξω από τα στενά όρια της περιοχής, αλλά και της χώρας, σε επίπεδο επιστημονικό και έρευνας.

Θα επακολουθήσουν περαιτέρω συνεργασίες σε θέματα μεθόδων διδασκαλίας των φυσικών επιστημών (σε επίπεδο περιφέρειας) καθώς και ανάπτυξης των σχολικών εργαστηρίων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο οποίος υπογράμμισε "ότι άνθρωποι σαν τον κ. Μαργέτη προάγουν και διαφημίζουν τον τόπο μας". Πρότεινε μάλιστα να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία του Δήμου με τον Καθηγητή και τέλος είπε ότι ο Δήμος θα τιμήσει τον κ. Μαργέτη, ως Πρεσβευτή της περιοχής, στο εξωτερικό.

Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας, Χρήστος Καζαντζής, ο χαράκτης, Απόστολος Κούστας, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ειρήνη Καλαμάκη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευηνοχωρίου, Νίκος Ψεύτης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς και της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Τάσος Σκαρμούτσος.

Το blog μας θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις μελλοντικές δραστηριότες αυτής της συνεργασίας, η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.