Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πολύτιμες συμβουλές για να επιλέξετε το ιδανικό φόρεμα


Επιθυμείτε να ανανεώσετε την εμφάνισή σας με ένα καινούριο φόρεμα αλλά δεν είστε σίγουρη αν πρόκειται να κάνετε σωστή επιλογή.

Έχοντας ως δεδομένο ότι τα φορέματα θεωρούνται must για κάθε γυναικεία ντουλάπα, δείτε παρακάτω πώς θα καταφέρετε να επιλέξετε ένα κατάλληλο φόρεμα που θα ευχαριστηθείτε να το φοράτε για πολύ καιρό.

Απλά θέστε στον εαυτό σας τα παρακάτω ερωτήματα:

«Πόσο συχνά θα μπορώ να το φορέσω;»

Αν συνηθίζετε να φοράτε φορέματα τον χειμώνα, σίγουρα χρειάζεστε ένα καινούριο για να αναβαθμίσετε το καθημερινό σας στιλ. Επιλέξτε ένα σε απόχρωση που δεν έχετε έως τώρα στη γκαρνταρόμπα σας, έτσι ώστε η ανανέωση να γίνει αντιληπτή. Αν οι ενδυματολογικές συνήθειες περιορίζονται σε συνδυασμούς που κάνετε με ένα τζιν παντελόνι, καλύτερα να επιλέξετε ένα οικονομικό φόρεμα για να κάνετε την αρχή.

«Σε ποιες περιστάσεις θα μπορώ να το βάλω;»




Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα φόρεμα… πασπαρτού, που να μπορείτε δηλαδή με τα κατάλληλα αξεσουάρ να το μεταμορφώσετε για να ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Αν η εργασία σας είναι σε περιβάλλον με αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες, τότε πιθανώς να είναι κατάλληλο για εσάς ένα φόρεμα midi που αναδεικνύει τη θηλυκότητά σας χωρίς να «προκαλεί». Αν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα φόρεμα για τις βόλτες σας, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα μοντέρνο με floral σχέδιο σε μήκος που προσιδιάζει στον σωματότυπό σας.

«Πόσο πολύ με ξετρελαίνει το φόρεμα που είδα;»

Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ότι «λατρεύουμε» ένα φόρεμα που είδαμε σε μια βιτρίνα αλλά τελικά το ξεχάσαμε την επόμενη ημέρα, παρόλο που υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουμε. Χρειάζεται λοιπόν, να σκεφτείτε πόσο πολύ σας αρέσει ένα φόρεμα προτού αποφασίσετε να το κάνετε δικό σας. Ελέγξτε τον εαυτό σας τη στιγμή που ετοιμάζεστε για να βγείτε έξω: έρχεται στο μυαλό σας η εικόνα του φορέματος της βιτρίνας; Αν όχι, τότε καλύτερα να μην το αγοράσετε.

«Ταιριάζει στο σώμα σας και την ηλικία σας;»

Έχετε δει ένα υπέροχο φόρεμα που ακολουθεί τις επιταγές της μόδας αλλά αναρωτιέστε αν σας ταιριάζει. Πολύ καλά κάνετε! Το καλύτερο είναι να προμηθευτείτε ένα φόρεμα που είναι κατάλληλο για την ηλικία και τον σωματότυπό σας. Είναι πρακτικά αδύνατο να ταιριάζουν όλα τα φορέματα σε όλες τις σιλουέτες!  

«Χρειάζομαι στ’ αλήθεια ένα καινούριο φόρεμα;»

Η επιλογή των ρούχων συνιστά προσωπική υπόθεση του καθενός, αναμφίβολα. Η λογική ωστόσο υπαγορεύει ότι αν έχετε για παράδειγμα, τρία μαύρα φορέματα στη ντουλάπα σας, σίγουρα ένα καινούριο μαύρο φόρεμα δεν θα κάνει καμία διαφορά στις ενδυματολογικές σας επιλογές. Αν όμως εξετάζετε να αγοράσετε ένα καινούριο φόρεμα διαφορετικού χρωματισμού και στιλ, τότε ναι, το χρειάζεστε! Προσέξτε μόνο, να μην παρασύρεστε από τις εποχιακές εκπτώσεις και τις προσφορές των καταστημάτων και να αγοράζετε πανομοιότυπα φορέματα μόνο και μόνο επειδή προσφέρονταν σε καλή τιμή. Θέστε τα παραπάνω ερωτήματα στον εαυτό σας, δοκιμάστε το φόρεμα που σας έχει «κλέψει» την καρδιά και με σύνεση και ψυχραιμία, αποκτήστε το!