Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο εορτασμός των Αγίων Τριών Ιεραρχών από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τιμά την σύναξη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και μεγάλων οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι οποίοι είναι προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων.
Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.κ. Κοσμά η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, τιμώντας την εορτή, διοργανώνουν εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00’ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.



Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η εργασία ως ανεξόφλητο χρέος αγάπης, κατά τους Τρεις Ιεράρχες».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ύμνους και τραγούδια η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς το πρωί της Τρίτης θα χοροστατήσει κατά τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.