Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πώς το digital marketing αυξάνει τις πωλήσεις σας

Ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών επιλέγουν να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Η αξιοποίηση των πρακτικών και των εργαλείων του digital marketing (διαφημιση Adwords, παρουσία στα social media και προσαρμογή των ιστοσελίδων στους κανόνες SEO) θεωρείται πλέον παραπάνω από απαραίτητη για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Δείτε παρακάτω γιατί αξίζει να επενδύσετε στο digital marketing προκειμένου να αναπτυχτείτε στον επιχειρηματικό κλάδο και πώς θα καταφέρετε να αυξήσετε τα κέρδη του e-shop σας.

Γιατί σας συμφέρει να επενδύσετε στο digital marketing

Οι εγχώριοι online καταναλωτές ξεπερνούν πλέον τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας διαρκώς αναπτύσσεται καθώς ο κάθε online καταναλωτής ξοδεύει 1.300 ευρώ κάθε χρόνο αποφέροντας 4 δισ. ευρώ τζίρο στα 6.500 ελληνικά καταστήματα του Διαδικτύου.




Η αύξηση που σημειώνεται κάθε χρόνο στις ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα αγγίζει το 15% και 6 στους 10 Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι προτιμούν τα εγχώρια e-shops για να πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των δημοφιλέστερων online αγορών, ενώ ακολουθούν οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες, τα προϊόντα τεχνολογίας και ένδυσης και τα εισιτήρια για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Αυξητικές τάσεις εμφανίζουν τα προϊόντα που έχουν σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα έπιπλα και τα είδη περιποίησης και καθαρισμού.

Πώς θα αυξήσετε τις πωλήσεις στην ηλεκτρονική σας επιχείρηση

Η αύξηση των πωλήσεων στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα -και κατ’ επέκταση των κερδών σας- μπορεί να επιτευχθεί με τη συνδρομή των προηγμένων εργαλείων του digital marketing.

Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης των προϊόντων που εμπορεύεστε ή των υπηρεσιών που παρέχετε γίνεται μέσα από τη διαφημιστική πλατρφόρμα της Google, Adwords.

Σας προσφέρεται η δυνατότητα μέσω αυτής να διαφημίσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στο καταναλωτικό κοινό που επιθυμείτε, χρησιμοποιώντας στοχευμένες λέξεις - κλειδιά στις καμπάνιες σας.

Όταν οι χρήστες αναζητούν κάτι σχετικό με την επιχείρησή σας στο πεδίο αναζήτησης της Google, μπορούν να βλέπουν τις διαφημίσεις σας στα αποτελέσματα που τους εμφανίζονται.

Ένας άλλος εξαιρετικά αποδοτικός τρόπος για τη διεύρυνση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη κατάλληλης στρατηγικής marketing στα δημοφιλή social media.

Χρησιμοποιώντας τις διαφημιστικές πλατφόρμες που προσφέρουν, είναι εφικτό να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με πολύ άμεσο και οικονομικό τρόπο.

Με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων που προσφέρονται στον κάθε επαγγελματία θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους χρήστες, να ενισχύσετε την αξιοπιστία της επιχείρησής σας, να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας και να κάνετε το brand name σας ισχυρό.