Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πώς να αποκτήσετε ένα υγιές και λευκό χαμόγελο!


Θέλετε να έχετε ένα αστραφτερό χαμόγελο που μαγνητίζει τα βλέμματα και σας γεμίζει αυτοπεποίθηση!

Ακόμα και αν η οδοντοστοιχία σας εκτός από τα φυσικά σας δόντια διαθέτει και προσθετικές εργασίες, όπως εμφυτεύματα, δείτε τι χρειάζεται να κάνετε για να αποκτήσετε το όμορφο και υγιές χαμόγελο που ονειρεύεστε.

Αποφύγετε τρόφιμα και ποτά που βλάπτουν τα δόντια

Οι διατροφικές σας συνήθειες έχουν αντίκτυπο στην υγεία και την εμφάνιση των δοντιών σας. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και ποτά που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την εσωτερική δομή τους όσο και την όψη τους. Τέτοιες επιβλαβείς για τα δόντια σας τροφές είναι όσες περιέχουν ζάχαρη και όσες είναι όξινες, καθώς προκαλούν τη φθορά των δοντιών από έξω προς τα μέσα. Ποτά όπως το κόκκινο κρασί και το μαύρο τσάι συστήνεται να αποφεύγονται καθώς προκαλούν λεκέδες στα δόντια που απομακρύνονται με δυσκολία.

Αλλάζετε συχνά την οδοντόβουρτσά σας με καινούρια




Είναι απαραίτητο να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας με μία καινούρια κάθε δύο με τρεις μήνες. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι καθαρίζει καλά τις επιφάνειες των δοντιών σας και απομακρύνει τα βλαβερά βακτήρια. Όταν πλένετε τα δόντια σας, προσπαθήστε να κρατάτε την οδοντόβουρτσά σας σε γωνία 45 μοιρών και να βουρτσίζετε απαλά τα δόντια με κυκλικές κινήσεις και όχι με δύναμη!

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τη γλώσσα σας!

Είναι απαραίτητο σε κάθε βούρτσισμα να καθαρίζετε τη γλώσσα σας όσο επιμελώς φροντίζετε την υγιεινή της οδοντοστοιχίας σας. Στα είδη προσωπικής υγιεινής του εμπορίου θα βρείτε ειδικά εργαλεία που βοηθούν στον καθαρισμό της. Φυσικά, μπορείτε να καθαρίσετε τη γλώσσα σας και με την οδοντόβουρτσα που πλένετε τα δόντια σας. Ο καθαρισμός της γλώσσας εξασφαλίζει την απομάκρυνση των συσσωρευμένων βακτηρίων της στοματικής κοιλότητας αλλά σας προσφέρει και δροσερή αναπνοή.

Καταναλώστε τροφές που «καθαρίζουν» τα δόντια

Οι τροφές που έχουν τραγανή υφή ή είναι σκληρές δύνανται να λειτουργήσουν σαν φυσική… οδοντόβουρτσα, καθώς καθαρίζουν τις επιφάνειες των δοντιών. Τέτοιες τροφές συστήνεται να τις καταναλώνετε όταν δεν έχετε πρόσβαση σε χώρο προσωπικής υγιεινής για να βουρτσίσετε τα δόντια σας, όταν είστε για παράδειγμα στον χώρο της εργασίας σας. Το σέλινο, τα μήλα και τα ωμά καρότα περιλαμβάνονται σε αυτές τις τροφές που απομακρύνουν τα υπολείμματα άλλων τροφών από τα δόντια σας.

Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα

Το πλύσιμο των δοντιών είναι απαραίτητο να γίνεται μετά το πρωινό ξύπνημα και αμέσως πριν τον ύπνο. Αν έχετε την ευκαιρία να βουρτσίσετε τα δόντια σας μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, ακόμη καλύτερα! Αν όμως σας πιέζει ο χρόνος, τηρήστε απλά τον «κανόνα» του βουρτσίσματος το πρωί και το βράδυ.