Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Δεν "πέρασε" ο προϋπολογισμός του δήμου Μεσολογγίου για το 2020... λόγω έλλειψης απαρτίας!


Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου αναμένεται να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2020 μιας και χθες δεν κατέστη εφικτή η ψήφισή του από το σώμα λόγω έλλειψης απαρτίας!
Με δεδομένη την απουσία των συμβούλων από τον συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που με ανακοίνωσή τους εξήγησαν τους λόγους (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) υπήρξε καθυστερημένη προσέλευση συμβούλων της πλειοψηφίας και ταυτόχρονη αποχώρηση της παράταξης του πρώην δημάρχου, Νίκου Καραπάνου με αποτέλεσμα να μην συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για να υπάρξει απαρτία.



Έτσι η όλη διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί ως μια ήττα της δημοτικής αρχής στο πεδίο των εντυπώσεων, με χαμένους όμως, ουσιαστικά, τους προμηθευτές του δήμου των οποίων θα καθυστερήσουν οι πληρωμές έως την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ταυτόχρονα όμως με την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για την συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος ουσιαστικά εξαρχής είχε ακυρωθεί το όποιο  αποτέλεσμα θα προέκυπτε από την κατάθεση απόψεων για το αύριο του δήμου, όπως επιβάλλεται να γίνεται κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.
Τέλος το γεγονός της μη συμμετοχής των παρατάξεων του Ν. Καραπάνου και Π. Σκαρμούτσου τροφοδοτεί σενάρια περί δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας μεταξύ  των, παρά τις πρόσφατες σχετικά έντονες αντιπαραθέσεις τους....