Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ο Τάκης Κοτσόργιος θέτει σειρά ερωτημάτων με "φόντο" την Μαρίνα Μεσολογγίου στον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νιας Π. Παπαδόπουλου


Με νέα του γραπτή δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Δημήτρης Κοτσόργιος θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου δίνοντας ταυτόχρονα απαντήσεις σε όσα του καταλόγισε ο τελευταίος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Η δήλωση του κ. Κοτσόργιου έχει ως εξής:

«Κάτω από μια φωτογραφία με το οργισμένο βλέμμα του κ. Παπαδόπουλου είδα την απάντηση στην δική μου επιστολή.
Κύριε Παπαδόπουλε το «κόκκινο» στην επιστολή μου γράφτηκε απόλυτα ειρωνικά γιατί είσαι ένας απ’ αυτούς  που κατέστρεψαν την αριστερά με τις  γνωστές μνημονικές πολιτικές.
Όσο αφορά τα δύο σου ερωτήματα έχω να σου πω τα εξής:
To 2012 ήμουνα πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος και θεσμικά πραγματοποιούσα συναντήσεις ακόμα και με φορείς και ανθρώπους που δεν ήθελα.
Ήμασταν από τότε σε αντιπαλότητα και θα ήταν τρελό να έρθω σε σένα και να σου ζητήσω να με βάλεις στο Δ.Σ. της Μαρίνας (και για ποιο λόγο άλλωστε).  Όμως συναντήθηκα μαζί σου και σου ζήτησα την συμμετοχή των θεσμικών οργανώσεων των ψαράδων στη Λιμενική Επιτροπή, όπως ζητήσαμε και από τον φορέα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού και που ο σημερινός πολύ κόκκινος και αυτός ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ σου, τότε παράγοντας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Θάνος  μας το αρνήθηκε.



Αυτό έκανες κα εσύ  «σύντροφε Πάνο». Γνωρίζεις αλλά ξεχνάς συνειδητά ότι οι θεσμικές οργανώσεις ορίζουν τον αντιπρόσωπό τους και δεν αυτοχρίζεται κανείς.
Εμείς  διεκδικήσαμε τότε τη συμμετοχή μας και εσύ ως γνήσιος «λάιτ αριστερός» μας το αρνήθηκες. Τύφλα νάχουν οι δεξιοί μπροστά σου.
Η προσπάθεια σου  να με εμπλέξεις  με το Δ.Σ  της Μαρίνας είναι τουλάχιστον άθλια .
Πήγα ως μάρτυρας στο δικαστήριο:
1) Για να καταθέσω αυτό που με τα ίδια μου τα μάτια έβλεπα και που και όλοι οι Μεσολογγίτες έβλεπαν ότι δηλ.  ο Μεσολογγίτης   μέτοχος  κατασκεύαζε  τα έργα της Μαρίνας στην οποία  εγώ και οι άλλοι ψαράδες ελλιμενίζαμε τα σκάφη μας μέχρι που έγινε το αλιευτικό καταφύγιο
2)Γιατί το μέλος της λιμενικής επιτροπής επί προεδρίας σου  ο κύριος Καλιαµπάκος  Κώστας που είχατε  ορίσει ως εκπρόσωπο  σας στο Λ.Τ καταστρατήγησε την απόφαση της Λιμενικής επιτροπής  που όριζε να είναι και οι τρεις μέτοχοι στο Δ.Σ της Μαρίνας  παρ. αυτά όμως ο εκπρόσωπος σας  ψήφισε  τον εαυτό του τον ολλανδό μέτοχο και αντί του Μεσολογγίτη επενδυτή  τον μακαρίτη, δικηγόρο Ν. Μπλαγκα   αλλοιώνοντας με αυτό τον τρόπο την σύνθεση του Δ.Σ . 
Αυτά πήγα να καταθέσω   ΕΣΥ  όμως κύριε Παπαδόπουλε τι έκανες  ως πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής για να ακυρώσεις αυτή την απόφαση του εκπροσώπου σας  που ήταν σε ευθεία αντίθεση με την λιμενική επιτροπή ;;;;
Κύριε Παπαδόπουλε  στην πρόσφατη συνέλευση των μέτοχων της Μαρίνας  ο Ολλανδός μέτοχος  σας πρότεινε για μέλος  του Δ.Σ της μαρίνας  ΓΙΑΤΙ ;;;
Σε  γνώριζε από παλιά  ο Ολλανδός μέτοχος ;;; και από που ;;;
Σε εμπιστευόταν τόσο πολύ ;;; και γιατί ;;; ώστε  να φτάσει στο σημείο να κάνει  αυτή την πρόταση.
Γιατί πρέπει ο Μεσολογγίτης επενδυτής της τάξης του 47.5% να είναι εκτός Δ.Σ της Μαρίνας;;;
Πέστε μας δημόσια ποιος είναι ο νομικός σας σύμβουλος ;;; ποιος ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Καλιαµπάκος στο δικαστήριο που ήμουν μάρτυρας ;;; ποιος είναι ο νομικός σύμβουλος του Ολλανδού μετόχου ;;; Απαντήστε μας για να βγάλουμε  ασφαλή συμπεράσματα. Είστε χρόνια συνδικαλιστής και γνωρίζεται καλά ότι η διαπλοκή δεν έχει ονοματεπώνυμο αλλά οσμή.
Το  συνδικαλιστικό κίνημα κύριε Παπαδόπουλε έχει καταστραφεί από ανθρώπους αργόσχολους ανίδρωτους και συμβιβασμένους που ότι έκαναν το έκαναν από ιδιοτέλεια και μόνο. Οποίοι είχαν διαφορετική κατεύθυνση στοχοποιηθηκαν με ότι αυτό συνεπάγεται.
«Στην κεφαλή κάθε πορείας», έλεγε ο Μπρεχτ «βρίσκεται συνήθως ο μεγαλύτερος εχθρός της» .
Καταλαβαινόμαστε Πάνο, δεν χρειάζονται περισσότερα.
Κλείνοντας την απάντηση μου θα ήθελα αν έχεις την δύναμή να ενημερώσεις  τους δημότες ως πρώην πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής,  ως αρχηγός παράταξης, ως δημοτικός σύμβουλος σήμερα και ως προτεινόμενο μέλος στο Δ.Σ της μαρίνας από τον Ολλανδό σχετικά μα τα παρακάτω:
1) Ποσά χρήματα εισέπραξε η μαρίνα από την ημέρα που ανέλαβες την προεδρία της λιμενικής επιτροπής μέχρι και σήμερα ;;;
2)Ποσά χρήματα εισέπραξε ο εκπρόσωπος της λιμενικής επιτροπής κύριος Καλιαµπάκος ;;; Ο εκπρόσωπος του δημοτικού λιμενικού ταμείου πρώην δήμαρχος κύριος Καραπάνος ;;; Ο νομικός σύμβουλος  του κύριος Βλάχος Λεωνίδας ;;; και ο νομικός σύμβουλος του Ολλανδού  ;;; 
Εγώ δεν γνωρίζω και πιστεύω πως ούτε και ο δήμαρχος Κώστας Λύρος.
ΕΣΥ όμως σαν προτεινόμενο μέλος για το ΔΣ της μαρίνας από τον Ολλανδό μέτοχο, μέσω του εκπροσώπου του του κυρίου Μπουσμπουρέλη (ΕΤΣΙ  ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ), που διοικεί την μαρίνα από τότε που ήσουν πρόεδρος της Λ.Ε.  κάτι θα ξέρεις αφού τόσο κόβεσαι  για τα συμφέροντα των εργαζομένων,  όταν σαν συνδικαλιστής μάλιστα γνωρίζεις πολύ καλά τη στάση της κάθε εργοδοσίας απέναντι στους εργαζομένους  όταν μάλιστα απαιτείται να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της (ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  κτλ. )
3)Κύριε  Παπαδόπουλε  για να λέμε και τα «σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη» σήμερα αμείβεσαι με τον μισθό της εργασίας σου που έκανες χρόνια και που την αγαπάς τόσο πολύ   ή με  μισθό του διευθυντή του νοσοκομείου;;;  έτσι απλά για να καταλάβουμε την τάση που έχεις  .......... «ΣΥΝΤΡΟΦΕ  Πάνο».
Υ.Γ.  Θεωρούσα οτι την ημέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό την θέση  του κάθε συνδυασμού γη αυτόν την γνωστοποιεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  ο επικεφαλής της παράταξης  και την ημέρα εκείνη ΕΣΥ  μου έδωσες την εντύπωση οτι είσαι  ο επικεφαλής  όταν είπες με στόμφο «ο συνδυασμός μας θα ψηφίσει παρόν»  ...λες  να κάνω λάθος ;;;
ΤΑ  ΚΑΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…»