Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Την ομάδα μαθητών από την Αιτωλοακαρνανία που συμμετείχε στην 21η Ολυμπιάδα Ρομποτικής με την Εθνική Ομάδα βράβευσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης


«Στα πρόσωπά σας καθρεπτίζεται το πιο ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, βραβεύοντας την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 τις μαθήτριες και τους μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής του οργανισμού IN.TE.SO. IROC Hellas και εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα από 16 μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο και κατά τη διάρκειά της ο προπονητής ρομποτικής, Παναγιώτης Θεοχάρης, (Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής και Τεχνολογίας – Makerlab), αναφέρθηκε στο επίτευγμα της ομάδας, που μελέτησε, κατασκεύασε και προγραμμάτισε δεκάδες πρωτότυπα ρομπότ, με τελικό αποτέλεσμα να είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ολυμπιάδα που αγωνίσθηκαν με ρομπότ δημιουργημένα εκ τους μηδενός, επίτευγμα για το οποίο διακρίθηκαν και θα βραβευτούν από τον IROC Hellas με τα βραβεία Upcoming Talent Award και Innovative Engineering Award.  Επίσης, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στα οφέλη που ανέκυψαν από τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, καθώς τα παιδιά αποκόμισαν μεγάλες εμπειρίες και τεχνογνωσία, αντιμετωπίζοντας αθλητές της παγκόσμιας αφρόκρεμας της ρομποτικής, γεγονός που θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της αθλητικής ρομποτικής στη χώρα.
«Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχατε και είμαι βέβαιος πως το μέλλον σας ανήκει. Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους με μεγάλα ταλέντα και στόχος της Περιφέρειας είναι να στηρίζει και να αναδεικνύει όλο αυτό τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της, που αποτελεί και το πιο μεγάλο της κεφάλαιο» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης.
Σημειώνεται πως οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι: Αγγελίδης Ιωάννης, Βραχωρίτη Αλεξάνδρα, Κρέτσης Γεώργιος, Τσίντζα Ευαγγελία, Τσιτσιμελής Ανώρος και Τσελέπης Απόλλων.
Να επισημανθεί, τέλος, ότι επρόκειτο για την πρώτη στα χρονικά ομάδα μαθητών, που εκπροσώπησε την Ελλάδα φέροντας το εθνόσημο, στον παλαιότερο και πιο απαιτητικό διαγωνισμό ρομποτικής παγκοσμίως,