Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Αστακό. Έγιναν και προσαγωγές.

Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών έλαβε χώρα σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού μετά από πληροφορίες για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά από το acheloostv.gr γίνεται λόγος για μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών από Αθήνα ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και ΕΚΑΜ.
Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ενός τόνου και 300 κιλών ενώ προέβησαν και σε συλλήψεις.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του agrinionews.gr  τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν κρυμμένα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι συλληφθέντες είναι αλβανικής καταγωγής.
Ενδεχόμενη επιβεβαίωση των πληροφοριών, σχετικά, με την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε θα προκαλέσει κυριολεκτικά "πάταγο" καθώς θα είναι ίσως η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί στη χώρα μας συνοδευόμενη και από συλλήψεις, δηλαδή δεν ήταν "ορφανό" φορτίο.


Στα αξιοσημείωτα της επιχείρησης είναι η άκρα μυστικότητα κάτω από την οποία έγινε καθώς μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό.
Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις που προφανώς θα γίνουν στην Αθήνα.

Οκτώβριος 2006: Παρόμοια επιχείρηση από την ΟΠΚΕ Αιτωλίας 


Φωτό αρχείου MessolonghiNews

Φωτό αρχείου MessolonghiNews 
Η συγκεκριμένη κατάσχεση μας έφερε στη μνήμη μας παλαιότερη επιχείρηση στην ίδια περιοχή της ΟΠΚΕ Αιτωλίας όταν και είχαν κατασχεθεί 500 κιλά ινδικής κάνναβις.
"Η πιο δύσκολη επιχείρηση ήταν αυτή που οργανώθηκε τα ξημερώματα της 24ης Οκτωβρίου 2006, σε απόκρημνη παραλία του Ιονίου κοντά στον Αστακό, από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και η οποία είχε ως αποτέλεσμα, την σύλληψη τριών Αλβανών, την στιγμή που προσπαθούσαν να εκφορτώσουν στην στεριά από ταχύπλοο μισό τόνο χασίς, προκειμένου να τον μεταφέρουν στην συνέχεια στο εσωτερικό της χώρας.
Το χασίς βρέθηκε σε μεγάλα σακ-βουαγιάζ που περιείχαν τις αεροστεγείς συσκευασίες του ενός κιλού περίπου με τη ναρκωτική ουσία.
Το υπερσύγχρονο ταχύπλοο που έχει δυο μηχανές συνολικής ισχύος 1.000 ίππων κατασχέθηκε και ήδη έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Μεσολογγίου." ανέφερε σχετικό μας δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ".