Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Μεσολόγγι: Δέκα θαρραλέοι κολυμβητές στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να "πιάσουν" τον Τίμιο Σταυρό (VIDEO)

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στο Μεσολόγγι η Εορτή των Θεοφανείων.

Το πρωί τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά







Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία οι Ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.


Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής , από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το λιμάνι της πόλης , όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 «Η Χάρη και η Φώτιση των Αγίων Θεοφανείων ας οδηγεί τις αποφάσεις και τις πράξεις όλων μας» ευχήθηκε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.
Ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Λύρος, o βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης και οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας ήταν από το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησαν στην συνέχεια την πομπή στο λιμάνι.



Παρά το κρύο της ημέρας κάτοικοι της πόλης ήταν στο λιμάνι να παρακολουθήσουν την τελετή. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των νέων παιδιών που αψήφησαν το κρύο και με γενναιότητα βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρι Του.
 «Η Χάρη και η Φώτιση των Αγίων Θεοφανείων ας οδηγεί τις αποφάσεις και τις πράξεις όλων μας» ευχήθηκε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.