Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας για τη μη ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΣΧΟΛΗ MARKETING ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;

Το ότι το όνειρο της αυτονόμησης του Πανεπιστημίου Αγρινίου αποτελεί μια απατηλή φαντασίωση και παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί. Το ότι η τοπική κοινωνία και ο Νομός μας εμπαίζεται πάνω από 15 χρόνια είναι ηλίου φαεινότερον. Το να διαγκωνίζονται τα κόμματα εξουσίας ότι εμείς εξαγγείλαμε και υλοποιήσαμε και εσείς όχι, είναι δείγμα παρακμής και πολιτικού αμοραλισμού.
Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις υποτάσσονταν και υποτάσσονται στην ψηφοθηρική λογική όλων αυτών που έχουν οδηγήσει σε τέλμα την προοπτική αυτονόμησης του Πανεπιστημίου Αγρινίου και διεκδικούν κάθε φορά τεκμήρια επαναστατικής γυμναστικής για την τοπική κοινωνία και για εσωτερική κατανάλωση.
Με αφορμή την απογοήτευση που δημιούργησε το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθη στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων το 4ο Πανεπιστημιακό Τμήμα «Marketing Αγροτικών Προϊόντων» η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας επισημαίνει τα παρακάτω:
º Που πήγαν άραγε οι δημόσιες δεσμεύσεις του κυρίου Στυλιανίδη;
º Γιατί τη στιγμή κατά την οποία έχουν γίνει οι ενέργειες για την υποδοχή του τμήματος το Υπουργείο και η Κυβέρνηση υπαναχώρησαν;
º Η αναβολή ίδρυσής του με ποια μέτρα και σταθμά γίνεται;
º Ποιες πιέσεις έχουν ασκηθεί ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες η υπόθεση του 4ου τμήματος;
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας καλεί τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενεργοποιηθούν άμεσα για την υλοποίηση αυτής της εξαγγελίας και ταυτόχρονα θεωρεί ότι οι ενέργειες στο εξής θα πρέπει να είναι απόλυτα συντεταγμένες και προσανατολισμένες στην κατεύθυνση της υπόθεσης πραγματικής αυτονόμησης του Πανεπιστημίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και όχι στη λογική της προσθαφαίρεσης σχολών και της λεγόμενης “τόνωσης” της τοπικής οικονομίας.
Το Γραφείο Τύπου