Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Μεσολόγγίου για την Παλιά Ηλεκτρική ζητά η αντιπολίτευση του δήμου Μεσολογγίου

Την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του οικοπέδου της παλιάς Ηλεκτρικής ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου οι επικεφαλής των τριών από τις 4 παρατάξεις της μειοψηφίας του σώματος και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Πρεβεζάνος, Γιάννης Τέγας και Νίκος Μπλάγκας.
Ακολουθεί η επιστολή:
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι 16- 02-2009
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Η απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/1/2009 αναφορικά με την αξιοποίηση των οικοπέδων στα οικοδομικά τετράγωνα 101 και 102 (ιδιοκτησία του Δήμου Μεσολογγίου και εντός του σχεδίου πόλεως) με το σύστημα της α ν τ ι π α ρ ο χ ή ς, ως επένδυση είναι αρκετά επισφαλής για τα οικονομικά του Δήμου και ζημιογόνος για τους Δημότες.
Όπως γνωρίζετε, στην εισηγητική έκθεση που αφορούσε το θέμα της αξιοποίησης των οικοπέδων από ιδιώτες, αναφέρεται μόνο η εντολή του Δημάρχου για αντιπαροχή των οικοπέδων ενώ επισημαίνεται η αδυναμία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για τη σύνταξη μελέτης και τευχών δημοπράτησης. Επιπρόσθετα, στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατατέθηκε η απαραίτητη και αναγκαία συνοδευτική μελέτη για το οικονομικό μέγεθος του εγχειρήματος.
Στην παραπάνω συνεδρίαση, ένα τόσο σοβαρό θέμα συζητήθηκε προς το τέλος (σειρά 64 και 65 σε σύνολο 72 θεμάτων) και χωρίς την παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, από τους 13 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, υπέρ της αντιπαροχής ψήφισαν μόνο οι 9 , δεν έχει την δεδηλωμένη του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος

παρακαλούμε

την άμεση έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης, με μοναδικό θέμα την επανεξέταση της πρότασης που αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου μας.

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Γ.ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ Γ.ΤΕΓΑΣ N.MΠΛΑΓΚΑΣ

Κοινοποίηση: α) Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου
β) Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου
γ) Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου