Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Π. Κατσούλης: "Θαυμάστε τον Δήμαρχο του «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ»!"

Γράφει ο Παναγιώτης Κατσούλης

Πρώην Δήμαρχος -Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Η οικογένεια του Χρ. Μοσχανδρέου τιμά με την 20χρονη προσφορά της στο δήμο, τόσο τον πολιτισμό μέσω της ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ Χ&Σ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ, όσο και την εκπαίδευση με την ιδιαίτερη συμβολή της στη δημιουργία των δύο σύγχρονων νηπιαγωγείων με πόρους του Ιδρύματος ΜΕΛΑ, παλαιότερα στην Κατοχή καθώς και το 4ο Μεσολογγίου το 2013 .

Και όμως ο κ. Καραπάνος την έβαλε και αυτή στη φαρέτρα της λάσπης του. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Νοεμβρίου 2015, δήλωσε: «Ο κύριος Μοσχανδρέου τελευταία, έχει αρχίσει να πιέζει πάρα πολύ, μέχρι έχει κάνει και αίτημα γραπτό να ενημερώσω το σώμα κύριε πρόεδρε και μάλιστα παρακαλώ και την κυρία εδώ πέρα, παρακαλώ είναι και η συνεργάτης μου από το γραφείο μου, έχει στείλει επιστολή πάρα πολλές φορές και με πιέζει να πληρώσω το ΕΝΦΙΑ της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου, αλλιώς θα την πάρει και θα φύγει από το Μεσολόγγι. Δεν έφερα το θέμα αυτό, θεωρώ ότι το χειρίζομαι ο ίδιος. Παρά ταύτα, επιμένει μάλιστα ότι θα κάνει και επιστολή αν δεν πληρώσουμε το ΕΝΦΙΑ της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου, ότι θα φύγει από το Μεσολόγγι. Νομίζω ότι σ’ αυτή την πόλη που προάγεται ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός ότι ο κύριος Μοσχανδρέου δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ ο δήμος για να λειτουργεί η Πινακοθήκη του». .

 

Ζήτησα επανειλημμένα τις επιστολές που αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά - όπως δυστυχώς και για πολλά άλλα δημόσια έγγραφα - δεν μου εδόθησαν. Κατέφυγα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, από την οποία έλαβα εισαγγελική παραγγελία απόδοσης τους από τον κ. Καραπάνο. Την αμφισβήτησε και έλαβα και 2η εισαγγελική παραγγελία, προσκομίζοντας και υπεύθυνη δήλωση του κου Μοσχανδρέου, στην οποία βεβαίωνε τόσο το περιεχόμενο των επιστολών του, το οποίο ουδεμία σχέση είχε με τα λεγόμενα Καραπάνου, όσο και ότι αυτές προορίζονταν προς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και τι έκανε μετά ο «μέγιστος υποστηρικτής της διαφάνειας»; Πανικόβλητος κατέθεσε δια μέσω του δικηγόρου του Δήμου και της Οικονομικής Επιτροπής,αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών όπως αυτός προβεί σε ανάκληση της εγγράφου εντολής της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου” και μάλιστα με άσκηση αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ με παράλληλη αίτηση αναστολής με χρήματα του δήμου!

Ομολογώ πως αδυνατώ να παρακολουθήσω «το μεγαλείο του πολιτικού ανδρός» και τον ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ του. ΕΛΕΟΣ κ. Καραπάνο. Ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι σας και ούτε μπορείτε να λασπολογείτε και να συκοφαντείτε κάθε πολίτη χωρίς επιπτώσεις. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ!

Τον καλώ δημοσίως, αν του έχει απομείνει η ελάχιστη τσίπα, να δώσει στο φως της δημοσιότητας τις δύο επιστολές και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από την οικογένεια Χρ. Μοσχανδρέου, την οποία συκοφάντησε και διέσυρε με ασύστολα ψεύδη, όπως αποδεικνύετε, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Καραπάνο είσθε περαστικός από τον τόπο μας και είναι ανεπίτρεπτο να εκδιώκετε εκείνους που για πολλά χρόνια προσφέρουν στην πόλη με ανιδιοτέλεια.

Η τυχόν απόφαση διακοπής της λειτουργίας της Πινακοθήκης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου θα πλήξει το δήμο και θα συμβάλλει στην εμπέδωση της περαιτέρω εσωστρέφειας του. Αν αυτό συμβεί, θα φέρετε ακέραια την ευθύνη!