Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΝΔ: "Κανένας στο περιθώριο!"

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή στη Δράση ενίσχυσης των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Κανένας στο περιθώριο», κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟ.Δ.Ε, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού και την υποψήφια βουλευτή του κομματος, Παρασκευή Κατσιώπη, πραγματοποίησε ακόμη μια επίσκεψη, χθες, στον σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Ηλιαχτίδα» στο Αγρίνιο, ώστε να καταγράψει τα προβλήματα και να ακούσει τους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Τσόλκας κατά την συνάντηση τόνισε μεταξύ άλλων: «Η πιο σημαντική από τις προκλήσεις που καλούμαστε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε -σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε- είναι αυτή της ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας και φροντίδας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές ταυτότητες. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στις μέρες μας για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών, απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

Στόχος μας είναι η ΝΔ να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων (Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία, Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και βέβαια να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξής μας. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της παράταξής μας.

Η ΝΟ.Δ.Ε θα σταθεί αρωγός σε κάθε τέτοια δημιουργική προσπάθεια όπως της «Ηλιαχτίδας», που μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, είναι ο δεύτερος σύλλογος που επισκεπτόμαστε και αναδεικνύουμε το έργο του, προσπαθώντας παράλληλα να καταστήσουμε πιο γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι δομές. Μπορώ να πω, κλείνοντας πως δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη η παιδεία από πολλούς συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν όλες αυτές τις προσπάθειες, έστω και με κάποια μορφή εθελοντισμού. Αξίζει τον κόπο! Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε και να πετύχουμε πολλά πράγματα για τους συμπολίτες μας αυτούς που χρήζουν της αγάπης και της ευαισθησίας μας».