Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο Αιτωλικό για τη σύλληψη 17χρονου ληστή

Άμεσα συνελήφθη ένας 17χρονος στο Αιτωλικό που κατηγορείται ότι με την άσκηση σωματικής βίας λήστεψε χθες βράδυ έναν 64χρονο σε πάρκινγκ του νησιού. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών ακόμη και από την Πάτρα!

Εκτός του 17χρονου συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για ναρκωτικά , λαθραίο καπνό και κροτίδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

"Μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στην περιοχή του Αιτωλικού.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αχαΐας και Αιτωλίας, καθώς και οι αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 51, 40 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης ληστείας κατά συναυτουργία, της καλλιέργειας ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής λαθραίου καπνού και κροτίδων.

Επίσης, διενεργήθηκαν συνολικά οκτώ προσαγωγές, έξι έρευνες σε οικίες, ενώ κατασχέθηκαν εκατό γραμμάρια λαθραίου καπνού, είκοσι εννέα κροτίδες μεγάλης ισχύος και δυο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου ενός μέτρου.

Επισημαίνεται ότι, ο 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, κατηγορείται για ληστεία, την οποία είχε διαπράξει μόλις πριν λίγες ώρες, μαζί με συνεργό του, που αναζητείται.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες, χθες αργά το βράδυ, ακινητοποίησαν στο δημοτικό χώρο στάθμευσης της περιμετρικής οδού Αιτωλικού, έναν 64χρονο ημεδαπό και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και το κλειδί του αυτοκινήτου του.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, με αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Τις προανακρίσεις και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού."