Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Με συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (29/8/2017)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ της Τρίτης 29 Αυγούστου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, ένας 61χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν  (577) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (2.400) γραμμάρια  λαθραίου καπνού.

Σύλληψη ενός ανήλικου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σταθμευμένο ταξί, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τον 17χρονο και τον συνέλαβαν.




Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη τεσσάρων  αλλοδαπών για παράβαση της νομοθεσίας για τους  αλλοδαπούς              
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας, 35, 39, 34 και 27 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε,ότι διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Εξιχνίαση απόπειρας απάτης σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, υπόθεση απόπειρας απάτης, που είχε διαπραχθεί στις 23-8-2017, στη Ζαχάρω.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, σε βάρος δύο ημεδαπών και συγκεκριμένα ενός 38χρονου και μιας 35χρονης για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία.
Υπενθυμίζεται ότι, οι δράστες στις 23/08/2017, το μεσημέρι, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί του υιού τους και εφοριακοί υπάλληλοι, επιχείρησαν να τους αποσπάσουν χρήματα.
Επιπλέον, οι δράστες προσποιήθηκαν ότι μιλούσαν μέσω κινητού τηλεφώνου με τον υιό τους, ωστόσο όταν οι ηλικιωμένοι ζήτησαν να του μιλήσουν και οι ίδιοι, εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους και τράπηκαν σε φυγή.


Σχηματισμός  δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση του νόμου Περί Ναρκωτικών
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη, διότι χθες το πρωί, σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε αγροτική περιοχή στη Γαστούνη, εντόπισαν έξι δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για κλοπή.

Σχηματισμός  δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικού
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε βάρος ημεδαπού, διότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ και από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, χθες το πρωί,  στην οικία του στην Σπιάντζα, διαπιστώθηκε ότι την ηλεκτροδοτούσε παράνομα.

Σύλληψη πέντε  αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς 
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το μεσημέρι, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 26, 33 και 35  ετών          και δυο αλλοδαπές, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 και 37 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα.




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις 
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο  καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύλληψη έξι ημεδαπών  για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθησαν,  στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, στο 64ο και στο 67,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, έξι ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 82, 20,26, 37,22 και 18 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.