Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Με θανατηφόρα τροχαία σε Ματαράγκα και Κωνωπίνα το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (5/8/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ στη Δυτική Ελλάδα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για βιασμό

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης ημεδαπής. Είχε προηγηθεί ολιγοήμερη επικοινωνία των δυο ατόμων μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης, αυτή μετέβηκε στην οικία του δράστη, προχθές το βράδυ, όπου ο 18χρονος ασκώντας της ψυχολογική βία, την εξανάγκασε σε κατά φύση συνουσία. Η πράξη δηλώθηκε στις αστυνομικές αρχές, από συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, την επόμενη ημέρα το πρωί, ενώ ο δράστης εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθη.

Σύλληψη αλλοδαπού παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του, διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 26 και 40 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.

Αιφνίδιος θάνατος ημεδαπής

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, σχηματίζεται δικογραφία για αιφνίδιο θάνατο 66χρονης ημεδαπής, η οποία χθες τα ξημερώματα, βρέθηκε νεκρή στην οικία της, στην Χαλανδρίτσα, από συγγενικά της πρόσωπα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού

Χθες το απόγευμα, στο παλαιό λιμάνι Πατρών, κατέρρευσε στέγη εγκαταλελειμμένης αποθήκης, επιφάνειας 2.500 τ.μ., με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 25χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλγερίας. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών για φωτογράφιση του χώρου του συμβάντος, καθώς και λοιπές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 2-8-2017 το βράδυ, παραβίασαν πόρτα οικίας 36χρονης ημεδαπής, στα Νικολέικα Αιγίου και αφαίρεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα τάμπλετ, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ανεύρεση πτώματος

Χθες το μεσημέρι, σε δασώδη περιοχή, στη θέση Νεμούτα Αρχαίας Ολυμπίας, βρέθηκε νεκρός, από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένας 78χρονος ημεδαπός, για τον οποίο, από τις 30-7-2017, πραγματοποιούνταν συνεχείς αναζητήσεις από αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, για φωτογράφιση και εξερεύνηση του χώρου, ενώ παραγγέλθηκε και νεκροψία - νεκροτομή του πτώματος. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύλληψη ημεδαπού για μέθη

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στα Καβάσιλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του υπό την επήρεια μέθης, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Αιφνίδιος θάνατος ημεδαπής

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σχηματίζεται δικογραφία για αιφνίδιο θάνατο 65χρονης ημεδαπής, η οποία χθες το βράδυ, μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. από την οικία της στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, εκσφενδόνισε δυο πέτρες σε τζαμαρία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τις οποίες η μια τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι 21χρονη θαμώνα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δέκα ναρκωτικά δισκία.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπής

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας σχηματίζεται δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 78χρονης ημεδαπής, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα στις 08.00 το πρωί, στην Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανίας. Από την έως τώρα έρευνα η οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο οδηγούμενο από 45χρονο ημεδαπό, παρέσυρε την 78χρονη, η οποία ήταν πεζή. Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς σχηματίζεται δικογραφία για ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 78χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το βράδυ, στη Ματαράγκα Γαβαλούς, οδηγώντας γεωργικό ελκυστήρα σε αγροτική οδό με κατωφέρεια, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καταπλακώθηκε από αυτό με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θανάσιμος τραυματισμός του. Επισημαίνεται ότι ο γεωργικός ελκυστήρας κατακρημνίστηκε σε παρακείμενη χαράδρα, βάθους πενήντα μέτρων.