Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Υπερδιπλασιάζονται οι πόροι και οι θέσεις δικαιούχων για παιδικούς σταθμούς στη Δυτική Ελλάδα


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη εγκρίθηκε επιπλέον χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες των οικογενειών της Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα η συνολική χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και Εθνικούς Πόρους, με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός σε 3.407 δικαιούχους, που υπερδιπλασιάζει την αρχική πρόβλεψη για 1.471 ωφελούμενους.




Η δράση αφορά γονείς και των δύο φύλων, που έχουν την επιμέλεια τέκνων, στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το έτος 2019-2020, σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές και συγκεκριμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Πρόκειται για πράξη που στοχεύει ουσιαστικά στην κάλυψη μιας από τις σημαντικότερες ανάγκες των οικογενειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συντρέξουν συνθήκες φύλαξης για όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.