Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Και τυπικά στο "αόριστο μέλλον" ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ στο Μεσολόγγι... με απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου


Στο αόριστο μέλλον παραπέμπεται η κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι καθώς με απόφασή της, χθες, η οικονομική επιτροπή του δήμου έκανε δεκτή εισήγηση του δημάρχου, Κώστα Λύρου για ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Κάτι που ο κ. Λύρος είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις αρχές του Αυγούστου και πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
Σύμφωνα, με την εισήγηση που δημοσιεύτηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ελήφθησαν υπόψη δυο παράγοντες. Ο ένας έχει να κάνει με τις μελέτες του έργου και ο άλλος με τη βιωσιμότητά του όσον αφορά το λειτουργικό κόστος.



Γεγονός πάντως είναι ότι η διαγωνιστική διαδικασία είχε φθάσει σχεδόν στο τέλος της, αφού το μόνο που έλειπε ήταν η υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο, ο οποίος και υπαναχώρησε… παρόλο που ακόμη και το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του είχε εγκρίνει την υπογραφή της σύμβασης!
Έτσι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει πλέον να αναζητήσει, άλλους τρόπους και πόρους για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου καθώς τους δεσμευμένους πόρους για το κολυμβητήριο μάλλον θα τους μεταφέρει στην κατασκευή άλλων έργων…
Πάντως το βέβαιο είναι ότι η κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον…


Σ.Σ. MessolonghiNews: "Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι;" το ερώτημα που προκύπτει από την απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου να ακυρώσει την ολοκληρωμένη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι.
Ενός έργου που, κατά την άποψή μας έγινε "θυσία", στο βωμό της μικροπολιτικής και μόνο.
Το βέβαιο είναι ότι έτσι "δεν θα πάμε μπροστά..."