Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας για τα κατοικίδια ζώα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος - Με απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου συγκροτήθηκε η 5μελης επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης των "αδέσποτων"

Φωτο αρχείου 
Εντατικούς ελέγχους προαναγγέλλει ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καρπάνος σχετικά με την τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας για τα κατοικίδια ζώα και ειδικότερα για τα σκυλιά, με προφανή επιδίωξη να περιοριστεί το ζήτημα της εγκατάλειψής τους.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Καραπάνος τονίζει:
«O Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και με την συγκρότηση κατάλληλων συνεργείων, θα ξεκινήσει άμεσα  συστηματικούς ελέγχους με σκοπό τον  περιορισμό του σοβαρού προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.



Ταυτόχρονα καλούνται οι πολίτες να φροντίσουν για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπει ο Νόμος για τα κατοικίδια και να συμβάλλουν ενεργά στην επίλυση τού τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος προκειμένου να διασφαλίζεται και η ευζωία τους αλλά και η Δημόσια Υγεία.



Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας προβλέπει επιβολή υψηλών προστίμων

Σύσκεψη με τους κτηνιάτρους


Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο Μεσολογγίου, της δημοτικής αρχής, με τους κτηνιάτρους της περιοχής για να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης του ζητήματος των «αδέσποτων» κατά την οποία ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος επεσήμανε πως κάθε πρωτοβουλία πέρα από την αυστηρή τήρηση του νομικού πλαισίου θα πρέπει να γίνει με τη συνεργασία όλων. Ο κ. Λύρος υπογράμμισε ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό και μόνιμο αποτέλεσμα και ένα πρώτο δείγμα γραφής είναι ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει την σύνταξη μελέτης κατασκευής καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα, την οποία στη συνέχεια θα υποβάλλει για έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.

Συγκροτήθηκε η 5μελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος  διαχείρισης αδέσποτων 

Τέλος με απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για την παρακολούθηση του προγράμματος για την διαχείριση των  αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο δήμο ως εξής:

1. Νικόλαος Καραπάνος, αντιδήμαρχος, εκπρόσωπος του δήμου.

2. Γεώργιος Παλιούρας, δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος του δήμου.

3. Πηνελόπη (Πόλα) Μόκα, εκπρόσωπος του συλλόγου προστασίας ζώων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

4. Βασίλειο Μπρούμα, εκπρόσωπο του συλλόγου προστασίας ζώων «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

5. Αλέξανδρο Παπανικολάου, κτηνίατρο.


Με την ίδια απόφαση καθορίζεται ότι ο κ. Καραπάνος θα προεδρεύει της επιτροπής.