Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Το μπάρμπεκιου του Κυρανάκη


Γράφει η Σοφία Γιαννακά
Δημοσιογράφος - πρ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Την Κυριακή στη Γαλλία γίνεται διαδήλωση κατά της «ισλαμοφοβίας». Την διοργανώνουν αριστερά και νεοκομμουνιστικά κόμματα, τα οποία θέλουν ανοιχτά σύνορα και αγκαλιές σε όλους τους μουσουλμάνους μετανάστες που κατακλύζουν τη Δύση.
Σε αυτή τη διαδήλωση δεν θα συμμετέχουν, φυσικά, το κόμμα του Μακρόν, οι κεντροδεξιοί και το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας.
Το αναφέρω για να τοποθετήσω το θέμα με τα χοιρινά σουβλάκια του Κυρανάκη σε μια άλλη διάσταση: ο πανικός με τους μουσουλμάνους μετανάστες πνίγει ήδη και άλλες κοινωνίες της Δύσης. Εκεί εκφράζεται με τόνους μελάνης, πάνελ, δραματικά επιχειρήματα. Πολλές φορές καταλήγει σε βία, οδηγεί σε επιθέσεις και νεκρούς. Η Ευρώπη έχει σαστίσει, είναι διχασμένη και φοβισμένη απέναντι σε ένα πρόβλημα που -όπως είπε και ο ρεαλιστής Χρυσοχοΐδης, στο ευρωκοινοβούλιο - ξεπερνάει λαούς και κυβερνήσεις. Επομένως πρέπει να μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στο ευρωπαϊκό σπίτι γιατί θα το βρούμε μπροστά στην πόρτα μας.



Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και χρόνια στη δίνη μιας μοναδικής πολιτισμικής στιγμής με τους μετανάστες. Οι διαμάχες γύρω από την ισλαμική βία και την ενσωμάτωση των μειονοτήτων δίνουν και παίρνουν. Ακραία κόμματα κάνουν καριέρα με την ισλαμοφοβία, ενώ αριστερές παρατάξεις δίνουν τα ρέστα τους υπέρ της μουσουλμανικής μαντήλας και της προσφυγο-λαγνίας. Πρόσφατα σφάχτηκαν σε ένα περιφερειακό συμβούλιο της Βουργουνδίας για το αν έπρεπε να φύγει από την αίθουσα μια μαντηλοφορούσα μουσουλμάνα. Το θέμα, άλυτο επί δεκαετίες, πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που ο Μακρόν αναγκάστηκε να κάνει διάγγελμα για να ηρεμήσει προσωρινά τα πνεύματα. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τη Μεγάλη Βρετανία. Με άλλα λόγια, όλα όσα συζητούν εσχάτως, τσαρλατάνικα, οι Κυρανάκηδες και οι Γιαννούληδες έχουν ήδη προκαλέσει κόντρες, βία και χάος στη Δύση.
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους στη Γαλλία είναι σήμερα ο Ερίκ Ζεμούρ. Τα βιβλία του έγιναν μπεστ σέλερ και προειδοποιούν για τον υφέρποντα κίνδυνο ισλαμοποίησης μιας Γαλλίας που είχε νεκρούς από φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών. Ο Ζεμούρ έγινε τρομερά διάσημος ως εκφραστής σκέψεων που έχει κάθε Γάλλος στο κεφάλι του, αλλά δεν τολµά να τις εκστοµίσει, όπως λέει ο ίδιος. Ιδεολογικά τοποθετεί τον εαυτό του στην Δεξιά, ασκεί έντονη κριτική στην μετανάστευση, συστηματικά επιτίθεται κατά των μεταναστών τους οποίους αποκαλεί «νέους αποικιοκράτες», συγκρίνει τον ναζισμό με το Ισλάμ και αναφέρεται σε πόλεμο εξόντωσης κατά των δυτικών πολιτισμών.Ο Ζεμούρ θεωρείται πολύ φανατικός και ακραίος και απορρίπτεται από τον μέσο, λογικό Γάλλο. Εξάλλου, κάνει παρέα με την μικρότερη Λεπέν.
Αλλά εξίσου φανατικά και ακραία υψώνουν τον αντίλογο τα αριστερά κόμματα της Γαλλίας (π.χ. Μελανσόν) που διοργανώνουν και τη διαδήλωση της Κυριακής. Είναι οι άνθρωποι που κοροϊδεύουν τις θεούσες αλλά είναι πονόψυχοι με την μπούρκα και την μουσουλμανική μαντήλα. Είναι ψυχοπονιάρηδες με τους πρόσφυγες σε βαθμό παρεξήγησης και σκίζονται για την παραμονή τους στη Δύση. Η Σώτη Τριανταφύλλου τους έχει αποκαλέσει «Ισλαμοαριστερά» η οποία μαζί με την επίθεση του Ισλάμ κλονίζουν την Ευρώπη, όπως ισχυρίζεται.
Το θέμα είναι πραγματικά πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει πλάκα με τα χοιρινά σουβλάκια. Έρχεται ολοταχώς καταπάνω μας και οι ορδές των μεταναστών δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν Έλληνα ή Ευρωπαίο ασυγκίνητο. Όλοι στη Δύση θεωρούμε τα κεκτημένα μας δεδομένα, την ελευθερία μας μη διαπραγματεύσιμη. Μας τρομάζει η μπρουταλιτέ του Ισλάμ, η ανελευθερία, η υποχρεωτική μπούρκα και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός. Προφανώς, η απάντηση στους φόβους μας δεν είναι να ψήσουμε χοιρινό στα Διαβατά. Αλλά ούτε να κραυγάζουμε Ωσαννά στη μπούρκα.

Ως όφειλε, ο Μητσοτάκης τράβηξε το αυτί του Κυρανάκη για υπερβολική ροπή στην μπουρδολογία. Διέγραψε και έναν γραφικό που φώναζε να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα. Αλλά η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα κάνει με το μεταναστευτικό, καρότο ή μαστίγιο; Δεν γίνεται μεταναστευτική πολιτική με σουβλάκια και μπύρες, δήλωσε ο Κουμουτσάκος. Σωστά, αλλά δεν μας είπε ποτέ το δικό του σχέδιο. Οι φωνές στον Κυρανάκη δεν είναι πολιτική, είναι ενοχή και αμηχανία.
Από την άλλη, δεν είδαμε τον κ. Τσίπρα να βάζει στη θέση του τον Γιαννούλη για τη σαχλαμάρα με τις ποινικές ευθύνες σε ψήστες χοιρινού. Θα μου πείτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασκεί αυτό που γνωρίζει καλύτερα: να διχάζει τους Ελληνες σε ένα αιχμηρό ζήτημα, κάνοντας επαναστατική γυμναστική και μικρά ρεσάλτο για την εξουσία. Και στο μεταξύ να ψάχνεται δήθεν για την ποθητή Κεντροαριστερά