Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Θρασύτατη απόπειρα ληστείας στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού με κλεμμένα ΙΧ από Νεοχώρ και Αιτωλικό


Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές στην ευρύτερη του Αιτωλικού για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων που τα ξημερώματα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πρατήριο υγρών καύσιμων στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού. Στην προσπάθειά τους έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες του πρατηρίου που διαμένουν στον επάνω όροφο, τους οποίους δεν δίστασαν να τους κτυπήσουν με λοστό, ώστε να διαφύγουν.
Τα θύματα διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να απαιτηθεί η νοσηλεία τους.



Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι θρασύτατοι δράστες έφθασαν στο σημείο με δυο ΙΧ που είχαν κλέψει νωρίτερα, από το Νεοχώρι και το Αιτωλικό, ενώ κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειψαν το ένα, στην περιοχή της Μπούζας Αιτωλικού.
Για το συμβάν από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, αφαίρεσαν στο Αιτωλικό σταθμευμένο αυτοκίνητο ημεδαπής.
Στη συνέχεια οι δράστες μετέβησαν με το κλεμμένο όχημα σε περιοχή του Αιτωλικού, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κουκούλες, διέρρηξαν οικία ημεδαπού με τη χρήση λοστού,  ενώ ερχόμενοι κατά την είσοδο  τους αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες, τους χτύπησαν στο κεφάλι με τον λοστό και τράπηκαν  σε φυγή.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.»

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού,  πρατήριο υγρών καυσίμων γίνεται στόχος ληστών, αφού πρόσφατα άγνωστοι είχαν διαρρήξει παρακείμενο πρατήριο.