Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επικροτεί τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά

Πλήρως ταυτίζεται το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με τις κατευθύνσεις του νέου νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ενώ παράλληλα επικροτεί τις πρωτοβουλίες της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκας Κατσέλη, ώστε να εφαρμοστούν από τις τράπεζες κατά γράμμα οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Θεωρεί ότι το νέο νομοθέτημα που κανονίζει τη συμπεριφορά των τραπεζών έναντι των επιχειρήσεων είναι πρωτοποριακό και μπορεί να αποτελέσει πιλότο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (όπως έχει επισημάνει, από την πλευρά της, και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, με πρόσφατη ανακοίνωσή της). Μάλιστα πρέπει να τονιστεί ότι παράλληλα με την προστασία της ίδιας της αγοράς θα ωφεληθούν και οι ίδιες οι τράπεζες που θα μπορέσουν να εκκαθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Να σημειωθεί ότι στις 25 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής συνεχάρη με επιστολή του την υπουργό κ. Κατσέλη και για τις ρυθμίσεις που βοηθούν να μείνουν σε λειτουργία χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αλλά και για την αντίστασή της στις εντονότατες πιέσεις που δέχτηκε όχι μόνο από το τραπεζικό σύστημα αλλά και από μεγάλη μερίδα του Τύπου που έδωσε «μάχη» υπέρ των θέσεων των τραπεζών.
Τέλος το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δια του προέδρου του Παναγιώτη Τσιχριτζή ευχαρίστησε την Υπουργό για το γεγονός ότι συμπεριέλαβε στο νέο νόμο το σύνολο των θέσεών του, κάτι που η ίδια αναγνώρισε στην πρόσφατη κοπή πίττας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου και δήλωσε «οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας συμπεριελήφθησαν στο σύνολό τους…»
Υπενθυμίζεται τέλος στα μέλη του Επιμελητηρίου μας ότι έχουν περιθώριο να υποβάλουν αιτήσεις ρύθμισης των οφειλών τους στις τράπεζες έως τις 31/3/2009.