Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Την επανένταξη της Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμού της Εργατικής Εστίας ζητά το ΕΚ Μεσολογγίου

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου μετά την δημοσίευση της υπ’ αριθ. 19/2009 προκήρυξης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, από την οποία εξαιρείται η Αιτωλοακαρνανία, δηλώνει τα εξής:
1. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για την σκληρά δοκιμαζόμενη οικονομία της περιοχής μας και ιδιαίτερα για τον τουριστικό κλάδο.
2. Είναι εντελώς απαράδεκτη και αντιδεοντολογική γιατί δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψη της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας.
3. Κινείται στην κατεύθυνση της άκριτης και ανεύθυνης τακτικής λήψης αποφάσεων, που δεν γνωρίζουμε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί.
4. Δημιουργεί πρόσθετη αναστάτωση και ανασφάλεια στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου ζητάει την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και την επανένταξη του Νομού μας στο εν λόγω πρόγραμμα και καλεί όλους τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου να αντιδράσουν δυναμικά σε μια ακόμα ζοφερή προοπτική για την περιοχή μας.