Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σπ. Λιβανός: "Αν μου ζητηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά θα δώσω πολιτική μάχη στις εκλογές του Νοεμβρίου"


Για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο στην αυτοδιοικηση (δήμο Μεσολογγίου ή Περιφέρεια) αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό στην περίπτωση «που κληθώ από τον Αντώνη Σαμαρά να δώσω μια πολιτική μάχη στις εκλογές του Νοεμβρίου» όπως αναφέρει.
Λίγες μέρες μετά το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. ο αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός μιλησε στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ».

Για τα δικά του σχέδια και να σενάρια που τον θέλουν στην αυτοδιοίκηση απαντά πως «πρόθεση μου είναι να εκπροσωπήσω και πάλι τους συμπολίτες μου στην ελληνική Βουλή» αλλά αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό στην περίπτωση «που κληθώ από τον Αντώνη Σαμαρά να δώσω μια πολιτική μάχη στις εκλογές του Νοεμβρίου» όπως αναφέρει.

Μάλιστα εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μάχη του Αγρινίου (ερωτώμενος σχετικά) , υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έχει το εσωτερικό πρόβλημα» προβλέποντας ότι «θα υπάρξει βαρύγδουπη ανατροπή, και οι δυνάμεις της κοινωνίας, συνοδοιπορώντας με τη νέα φιλοσοφία της ΝΔ, θα εκλέξουν νέο Δήμαρχο».

Αξιοσημείωτη είναι και η θέση του πως «ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους, μετά τη βίαιη και επιπόλαιη κομματική επιβολή του Καλλικράτη από το ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται δημοτικοί ηγέτες με μεγάλη διοικητική - πολιτική ή επιχειρηματική – εμπειρία»..
Για το υπό ίδρυση κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη απαντά πως «αυτό που αναζητά η κοινωνία σήμερα είναι νέα πολιτικά πρόσωπα, νέα πολιτική νοοτροπία και νέες ιδέες. Η προηγούμενη γενιά στην οποία και ανήκει η κα Μπακογιάννη έδωσε ότι είχε να δώσει».