Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Δεν πάει άλλο η απαξίωση από την κυβέρνηση του δήμου Μεσολογγίου»


Με απόφαση του προέδρου του ΟΕΕΚ, Άγγελου Αγγελίδη ανεστάλη η λειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου, όπως και μια σειρά άλλων σε όλη τη χώρα για λόγους μείωσης των δαπανών του οργανισμού. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ Μεσολογγίου θα γίνεται απ’ αυτό του Αγρινίου.
Όπως είναι φυσικό η απόφαση αυτή δημιουργεί νέο κύκλο δυσαρέσκειας, αλλά και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου για τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με την περιοχή, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συστηματική απαξίωσή της εξαιτίας διαφόρων κυβερνητικών επιλογών.
Θυμίζουμε ότι: Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας ανεστάλη η προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας νέου τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο χώρο της υγείας το νοσοκομείο Μεσολογγίου βιώνει μια πρωτόγνωρη απαξίωση, η μονάδα επιστράτευσης που λειτουργούσε στο στρατόπεδο Μουστακλή καταργείται και μεταφέρεται αλλού…
Επίσης υπάρχει στασιμότητα σε διάφορα άλλα ζητήματα όπως πχ. αυτά της ανέγερσης ιδιόκτητων κτηριακών εγκαταστάσεων για την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφτεί ότι εξαιτίας έλλειψης σθεναρής πολιτικής βούλησης σταμάτησαν οι διαδικασίες για την αναπαλαίωση του παλαιού νοσοκομείου.
Προφανώς με τα παραπάνω δεδομένα και με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας του ΙΕΚ Μεσολογγίου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του προέδρου του ΟΕΕΚ που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια απόφαση που εμμέσως πλην σαφώς πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και οδηγεί εκατοντάδες νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Το ΙΕΚ Μεσολογγίου είναι από τα πρώτα που συστάθηκαν και λειτούργησαν στη χώρα και στη 17χρονη διαδρομή του είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού σε αυτό φοιτούσαν απόφοιτοι λυκείου απ’ όλη τη νότια Αιτωλοακαρνανία. Μια περιοχή δηλαδή με πληθυσμιακή βάση περισσοτέρων των 100.000 κατοίκων.
Καλούμε τον πρόεδρο του ΟΕΕΚ να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του.
Με αφορμή αυτή την απόφαση καλώ τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες και ενέργειες για να σταματήσει, η συστηματική απαξίωση που βιώνει η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, από μια σειρά κυβερνητικών ενεργειών το τελευταίο διάστημα. Θυμίζω, νοσοκομείο, εφετείο, μεταφορά 71 ΜΕ, αναστολή λειτουργίας νέου τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Είναι ζητήματα στα οποία τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδείξει έργο, αντιστρόφως ανάλογο με όσα προεκλογικά υποσχόταν για την περιοχή μας.
Δεν πάει άλλο.»