Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Επίσημη “πρώτη” του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Μουρκούση




Στους κυριότερους άξονες του προεκλογικού του προγράμματος αναφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Μουρκούσης, σε πολιτική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Οινιαδών.
Έχοντας το “πράσινο φως” από την Νέα Δημοκρατία όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει, ο Νίκος Μουρκούσης μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά του. Ιδιαίτερα άλλωστε γνωστός ο ίδιος στην περιοχή, έγινε θερμά δεκτός από επιφανή κομματικά στελέχη αλλά και πολίτες, παρά το γεγονός πως η εποχή δεν ενδείκνυται για πολιτική δραστηριότητα.
Τα νέα δεδομένα του “Καλλικράτη”, οι ευκαιρίες αλλά και οι δυνατότητες μιας πολυδύναμης κατά τον ίδιο περιοχής αποτελούν την πρόκληση των επομένων ετών, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του νέου Δήμου Μεσολογγίου.
Ενότητα και συνεργασία είναι τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν τα επόμενα χρόνια το πλαίσιο δράσης αλλά και συντονισμένης δραστηριότητας, προκειμένου να αρθούν από την μια πλευρά κάθε είδους εσωστρέφειες ετών που έθεταν περιχαρακώσεις ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες, αφετέρου να θέσουν τα θεμέλια μιας υγιούς και σταθερής πορείας ανάπτυξης. Μια περιοχή, μια ιστορία, ένας πολιτισμός με κοινή πορεία τόνισε χαρακτηριστικά, που μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της, έχοντας παράλληλα ένα ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό.
Μπορεί ο δήμος Μεσολογγίου ν' αδικήθηκε κατάφωρα, όπως τόνισε, κατά τις κρίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τα όριά του, ωστόσο όμως διαθέτει μοναδικές πλουτοπαραγωγικές πηγές που με την κατάλληλη και στοχευμένη αξιοποίηση μπορούν ν' αποτελέσουν το έναυσμα προκειμένου ο τόπος και ν' αναδειχθεί αλλά και να κρατήσει εδώ τα παιδιά του.
“Πρώτα ο δημότης” σημείωσε ο Νίκος Μουρκούσης, με έμφαση και προτεραιότητα σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας όπως η υγεία, η πρόνοια, το αίσθημα ασφάλειας, η ασφαλής οδική πρόσβαση, η καθαριότητα αλλά και η εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες ακόμη και της πιο απομακρυσμένης περιοχής. Ο τόπος επεσήμανε, χρειάζεται και έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε μιας συνολικής αλλαγής των δεδομένων που δεν θα σημαίνει απλή εναλλαγή στην εξουσία προσώπων, αλλά ενεργό συμμετοχή και δράση προς κάθε κατεύθυνση. Οι νέοι δήμοι άλλωστε, δεν έχουν τα περιθώρια μακρόχρονης διαδικασίας προσαρμογής. Θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, όπου απαιτείται συμμετοχή ακόμη και αίσθημα εθελοντισμού προκειμένου να μην χαθούν άλλες πολύτιμες ευκαιρίες.
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο όπως είπε το γεγονός πως “ένας τόσο πλούσιος τόπος να έχει φτωχούς ανθρώπους. Αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη ν' αλλάξει”.
Να σημειωθεί πως Νίκος Μουρκούσης είναι ο πρώτος εκ των υποψηφίων δημάρχων που πραγματοποιεί ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ