Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Το «Αιτωλοακαρνανικό Βαρόμετρο» της DATA RC παρουσιάζεται αύριο στο Μεσολόγγι







Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η DATA RC για την οικονομική κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την πρόθεση ψήφου. Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη στο Μεσολόγγι, από τον δ/ντη της εταιρείας κ. Θεόδωρο Λουλούδη.
Η DATA RC έχει καθιερώσει την συγκεκριμένη έρευνα ως ένα νέο εργαλείο μέτρησης της πολιτικής συμπεριφοράς στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η έρευνα περιλαμβάνει πρόθεση ψήφου σε κόμματα καθώς και επίκαιρες ερωτήσεις που αφορούν τα νέα δεδομένα στην οικονομική κατάσταση της περιοχής μας. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του «Περιφερειακού Βαρόμετρου».
Στη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 14-26 Ιουνίου και στους τρείς νομούς της Περιφέρειας, κακή ή πολύ κακή χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση το 51,2% των ερωτηθέντων στη Δυτική Ελλάδα και το 55,7% των Αιτωλ/νων που συμμετείχαν στην έρευνα. Το 88,7% των Αιτωλ/νων επίσης έχουν περιορίσει τις αγορές του λόγω της κρίσης και το 52,1% των ερωτηθέντων Αιτωλ/νων ανησυχεί ότι θα χάσει τη δουλειά του ενώ αρκετά ή πολύ επηρεάζουν τα οικονομικά μέτρα το 75% των ερωτηθέντων στον νομό.
Στην πρόθεση ψήφου στη Δυτική Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32,4% έναντι 19,2% της ΝΔ και οι αναποφάσιστοι είναι στο 25,9%! Το ΚΚΕ έχει 9,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 1,3%, ο ΛΑΟΣ 2,6% και οι Πράσινοι 2,6%
Στην Αιτωλοακαρνανία το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 34,4%, η ΝΔ 21,1%, το ΚΚΕ 7,8% , ο ΣΥΡΙΖΑ 0, ο ΛΑΟΣ 3,9%, οι Πράσινοι 1,6%, άλλο κόμμα 10,2% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 21,1%
Ως προς τους αποφασισμένους να ψηφίσουν, η ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αφού το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 43,5%, ΝΔ το 26,7%, ΚΚΕ το 9,9%, ΛΑΟΣ το 4,9% άλλο κόμμα το 15% ενώ καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταγράφει ποσοστά στην δημοσκόπηση.